FAMILJ 2023-03-01 KL. 14:55

”Min mamma och din pappa” är det nya dejtingprogrammet

Av Elin Wrethov

Sju singelföräldrar får hjälp på traven att hitta kärleken igen i ett nytt dejtingprogram. Vad de inte vet är att det är deras egna barn som agerar kärleksexperter.

”Min mamma och din pappa” är det nya dejtingprogrammet
Linda Lindorff är programledare för det nya dejtingprogrammet ”Min mamma din pappa”. Foto: TV4/ Gabriel Liljevall

När Linda Lindorff blev tillfrågad om att programleda det nya dejtingprogrammet ”Min mamma din pappa” på TV4 plöjde hon alla avsnitt av den amerikanska förlagan ”My mom, your dad” på en dag.
– Jag blev helt tagen, jag kände direkt att det var något jag ville göra.
I programmet får tittarna följa sju singelföräldrar som söker en andra chans till kärlek. De flyttar in i Villa Kärleksudden tillsammans, helt ovetandes om att deras barn befinner sig i ett hus bara ett stenkast bort. Där bevakar barnen sina föräldrar och agerar ”kärleksexperter”.
– Det är absolut ett kärleksrealityprogram, men det är med mogna vuxna människor som kommit till insikt om att de vill har kärlek i sina liv igen. De har separerat och barnen har vuxit upp och flyttat och de saknar något. Det är nog många som kan känna igen sig, säger Linda Lindorff.


Bildtext: Jesper Andersson och Oscar Andersson Öhgren. Foto: Pressbild/ TV4


Det är barnen, som är i 20-årsåldern, som nominerat föräldrarna till dejtingprogrammet. Men när programmet börjar vet de inte själva om att det är de som ska guida sina föräldrar genom dejtandet. Föräldrarna tror i sin tur att råden kommer från professionella kärlekscoacher.
Det här är inte skäms-tv. Det är ingen som sitter och dissar och försöker göra bort någon.

Men det är ju barnen som känner föräldrarna bäst, konstaterar Linda Lindorff.
– Det som gör programmet unikt är den fina relationen mellan barnen och föräldrarna. Barnen vill se sin mamma och pappa lyckliga och vill att de ska slippa ensamheten. Det här är inte skäms-tv. Det är ingen som sitter och dissar och försöker göra bort någon. Hela programmet genomsyras av värme, säger Linda Lindorff.

Fast visst blir det en del pinsamma situationer.
– Det är ju lite cringe och pinsamt att sitta och se sin mamma och pappa flörta. Eller att upptäcka att ens pappa inte uppdaterat sina raggningsrepliker på flera årtionden, säger Linda Lindorff och skrattar.

Linda går mellan husen och förmedlar råden från ”kärleksexperterna” till föräldrarna. Och det finns ett moment i programmet som hon själv myser lite extra över.
– Det är när föräldrarna ska checka ut och de inser att barnen har sett allting som de har gjort!
Hon tror att programmet kommer att gå hem hos tittare i alla åldrar.
– Jag tror ”Bonde söker fru”-publiken kommer att älska det, och det programmet har ju tittare från barn upp till äldre. Ja, alla som gillar kärlek och relationer!


Bildtext: Jessica Grusell och Frida Grusell Dambäck. Foto: Pressbild/TV4