KULTUR 2023-01-21 KL. 08:00

The Mousetrap kommer till stan

Av Jenica Paulsson

I drygt fyrtio år har LinneaTeatern underhållit smålänningarna med operor, musikaler, kyrkospel och familjeföreställningar. Vinterns stora föreställning är klassikern Råttfällan som spelats i London sedan 1952.

The Mousetrap kommer till stan
Foto: Anders Bergön

Här bjuds publiken in till en klassiker där de själva får äran att försöka lista ut vem mördaren är och när de lämnar teatersalongen avläggs ett löfte om att behålla svaret för sig själva. Allt signerat mästaren Agatha Christie.

Pjäsen utspelar sig på den engelska landsbygden i det nyöppnade pensionatet Monkswell Manor där mördare väntar runt varje hörn. Ett oväntat snöoväder bryter ut och pensionatets ägare och deras gäster blir avskurna från civilisationen. En oväntad gäst dyker upp och de upptäcker att det finns en mördare bland dem. Alla verkar ha något att dölja och frågan är om de är någon annan än den som de utger sig för att vara.

Premiären klarades av i slutet av november och den 18 och 19 februari kommer nu föreställningen till Älmhults Folkets Hus respektive Kulturhuset Grand i Ljungby.