LJUNGBY 2024-03-25 KL. 19:01

GLÄDJEBESKEDET: Det blir bad på Kronoskogsbadet i sommar

Av Per Brolléus

Ett havererat teknikrum och ett tvärstängt utebad hela sommaren – det var beskedet ljungbyborna fick för en månad sedan. Men nu kan Ljungby NU avslöja den glädjande nyheten från kommunen: Det blir bad på Kronoskogsbadet i sommar!

GLÄDJEBESKEDET: Det blir bad på Kronoskogsbadet i sommar
Foto: Ljungby kommun och Per Brolléus

Alla problem och all renovering av teknikrummet som översvämmades och i princip totalförstördes tidigare i år kommer visserligen inte vara klart till sommaren. Men enligt fastighetsförvaltare Per Johansson så ska man klara av att renovera tillräckligt för att kunna öppna precis som vanligt i början av sommaren.

– Vi har satt in alla resurser vi kan, avslöjar Per Johansson. Vår målsättning är att badet ska öppna precis som vanligt i juni, även om alla jobb inte kommer vara helt klara. Bland annat är det vissa pumpar som är svårt att få fram.

– El och ventilation byts just nu ut och arbetet rullar på i rätt riktning. Och som sagt, vi håller alla tummar för att badet ska vara öppet precis som vanligt även i sommar.

– Det här är riktigt glädjande nyheter, säger moderata kommunalrådet Magnus Gunnarsson. Framförallt betyder det här väldigt mycket för barn som inte har möjlighet att ta sig ut till en sjö under sommaren.

Irritationen från många ljungbybor var stor när kommunen tidigare i år flaggade för att Kronoskogsbadet kommer hålla stängt hela sommaren pga översvämningen som förstörde teknikrummet. Samtliga kommunalråd och chefer från förvaltningar som handhar reparerandet av utebadet har fått ta emot många arga kommentarer.

– Jag tyckte det var för jävligt, säger en mycket irriterad sommarsimmare som Ljungby NU pratat med. Jag har pratat upprepade gånger med chefer på kommunen, skällt på kommunalrådet Magnus Gunnarsson och fört ett helsickes liv, säger mannen som vill vara anonym.

– Jodå, jag har fått ta emot klagomål och har också ifrågasatt den tidsplan som presenterades för att få igång badet igen. Tillsammans med kommunalråden från Centern och Socialdemokraterna har vi legat på förvaltningarna och menat att det måste gå att klara av jobbet snabbare. Oerhört glädjande att det nu verkar lösa sig, säger Magnus Gunnarsson till Ljungby NU.