MARKARYD 2024-04-06 KL. 05:00

En månad – nio brott

Av Per Brolléus

Det blev bara någon månad som "Trarydsbo" för en man i 65-årsåldern i höstas. Men på den månaden hann han med att dra på sig nio åtal som nu ska upp i rätten.

En månad – nio brott
Foto: Adobe

65-åringen flyttade till Traryd efter sommaren och hann på bara några veckor dra till sig en hel del uppmärksamhet. Av det som kommit till polisens kännedom så är listan med småbrott som han nu åtalas för ganska intensivt framväxt.

Det började i augusti med att 65-åringen en torsdagseftermiddag hotade att döda fyra personer mitt i Traryd, tre kvinnor och en man. Han viftade dessutom med en kniv framför personerna och knuffade omkull mannen med ett slag mot axeln. I samma veva har han hoppat in i en bil och kört iväg med 1,57 promille alkohol i blodet.

Någon vecka senare gjorde mannen inbrott i en villa i Traryd och stal en del elektronik. Det här innebär att han nu är anklagad för nio brott: Två fall av olaga hot, brott mot knivlagen, ofredande, inbrott, stöld, grovt rattfylleri och, som grädde på moset, så har han flyttat två gånger (från Tågarp till Traryd och från Traryd till Munka-Ljungby) utan att berätta det för myndigheterna. Och så får man inte göra och därför åtalas han även för två fall av folkbokföringsbrott.