NÄRINGSLIV 2023-11-23 KL. 11:00

Nu startar ett nytt kapitel för Jessica

Av Joakim Ormsmarck

I sexton år Jessica Furunäs drivit Salong SkinCare på Harabergsgatan. Från starten som tjugofyraåring fram tills idag har mycket hänt i livet och världen. Nu har det blivit dags att vända blad och starta ett nytt kapitel. Dagarna innan jul stänger salongen och något nytt tar vid.

Nu startar ett nytt kapitel för Jessica

Som auktoriserad hudterapeut har Jessica Furunäs kommit att bli många ljungbybors förtrogna när det kommer till ansiktet och huden. Hur många kunder som passerat genom åren kan hon inte svara på så här på rak arm men att jobbet kommit att bli en stor del av hennes identitet är det ingen tvekan om. Men nu ömsas skinnet inför en nystart.

– Jag tror att det är en normal utveckling för en människa, att vilja skifta yrke. Vi är nog den generationen som är sökande och som vill utvecklas. För mig blev detta än mer påtagligt under pandemin då mycket var så osäkert, tankarna började komma vad jag skulle göra om jag inte kunde göra det jag gjorde. Nu gick det bra men tankarna fanns kvar och grodde.

Redan 2014 gick Jessica sina första utbildningar inom stresshantering och healing i bland annat Stockholm och London. Dessa följdes fem år senare upp med en utbildning till yogalärare. Så den där känslan av att vilja något mer har funnits där länge.

– När jag mer och mer började utveckla ett större intresse för den inre hälsan har det kommit att bli mer centralt. När jag gör en ansiktsbehandling eller brynen på en klient blir det ofta samtal om just den inre hälsan, för att göra mer plats för det måste jag helt enkelt bryta med det gamla, menar Jessica.

Nu är utbildningen som stresscoach klar och tillsammans med healing och mindfullness kommer detta att bli det nya kapitlet. Men vad tycker kunderna?

– Kunderna tycker att det är jättekul för mig och att jag får möjlighet att arbeta med det jag brinner för men samtidigt tycker de att det är supertråkigt att jag ska sluta. Men mina kunder kan ju fortfarande komma till mig, de som vill jobba med sin inre hälsa kan jag hjälpa även framöver.

Det nya namnet är ännu inte registrerat men arbetsnamnet är You by Jessica vilket har en alldeles speciell betydelse.

– Jag jobbar efter en egen metod som jag kallar YOU – det handlar om den Yttre påverkan, de omedvetna sakerna och det Undermedvetna. Så det ordet ska vara med i det nya namnet, på Instagram kör jag på You by Jessica så det lutar åt att det blir det, skrattar Jessica.

Efter nyår kommer lokalen på Harabergsgatan att lämnas till förmån för en ny studio på Garvaren. Men innan dess ska de sista behandlingarna göras, lagret av hudvård säljas och inte minst ska många avsked tas. Även om Ljungby är en liten stad och Jessica säkert kommer att springa på många av de tidigare klienterna är det likväl en era som tar sitt slut och på disken står redan blommorna och presenterna på rad.

Hur känns det nu då?

– Det är dubbla känslor, såklart är det känslosamt att släppa något jag arbetat med i så många år men samtidigt är jag så taggad på att på allvar få satsa på det jag brinner för så det är mycket känslor helt enkelt, skrattar Jessica.