NÄRINGSLIV 2023-11-28 KL. 13:15

Smyckena har flyttat in på Sawadeekha

Av Joakim Ormsmarck

När Nystrands Ur & Guld låste dörren var det slutet på en drygt sekellång era men kanske också kanske starten på en ny när smyckena, och butikschefen, nu flyttat in hos Sawadeekha. Vars butik nu får ytterligare ett segment att erbjuda kunderna.

Smyckena har flyttat in på Sawadeekha
Angelina Nyholm och Sophia Holt Nortoft ser till att Ljungbyborna även framöver kan köpa sina kvalitetssmycken lokalt. Foto: Joakim S Ormsmarck

En av de egenskaper som utmärker en entreprenör är att se möjligheter där andra kanske lätt enbart ser utmaningar. När stans guldbutik stängde såg Sophia Holt Nortoft på Sawadeekha just en sådan möjlighet, eller om vi ska vara ärliga snarare två.

– När de stängde fanns det inte längre någon butik i Ljungby med kvalitetssmycken och det kändes inte bra, vi behöver ett större utbud i Ljungby inte ett mindre, säger Sophia med emfas och fortsätter. Samtidigt känner jag sedan många år Angelina som varit butikschef på Nystrands de senaste åren och vi började prata om hon skulle vara intresserad av att börja här med ansvar för butiken och en hel del annat. På den vägen är det.

När Sawadeekha öppnade för tretton år sedan var det med fokus på massage i allmänhet och Thaimassage i synnerhet. Sophia och kollegan Frida Olsson hade båda en förkärlek för Sydostasien och såg en lucka på marknaden. Genom åren har salongen utvecklats till att idag erbjuda ett i det närmaste komplett utbud för den som vill ta hand om såväl hud som kropp och själ. Samtidigt som salongen växt och medarbetarna blivit fler har också butiken blivit en allt viktigare del i helheten och det är där som Angelina Nyholm nu kommit att ta en ny roll.

– Vi har egentligen inte satt någon titel på min roll men jag jobbar med butiken, kontakten med kunderna, bokningar och en hel del annat. Butiken har alltid haft ett fokus på kvalitetsprodukter och ett utbud som jag verkligen tycker om, nu har vi lagt till smycken och det kan hända att det blir lite andra nyheter framöver också, skrattar Angelina.

Har kunderna börjat hitta till smyckesavdelningen?

– Det tycker jag faktiskt, visst tar det lite tid men fler och fler kommer har för att de vet att vi numera har smycken också. Många av de kunder jag haft innan är ju kunder här på salongen sedan tidigare så det är många bekanta ansikten.

Hur har ni tänkt kring utbudet?

– Inledningsvis har vi valt att arbeta med tre varumärken, Les Georgettes. Sif Jakobs och Caroline Svedbom. Det är varumärken som står för kvalitet och håller den nivå vi vet at Ljungbyborna vill ha, sedan kan det komma att bli fler märken framöver beroende på hur satsningen tas emot, berättar Angelina.

För Sophia Holt Nortoft innebär den nya satsningen ännu ett nytt steg på resan med Sawadeekha som idag erbjuder allt från massage och hudvård till fotvård och frisör. Och en hel del däremellan, i förbifarten nämns även att Reiki numera är en del av utbudet men det får vi återkomma till en annan gång.

– När vi öppnade salongen 2010 så hittade vi en egen nisch som fyllde en lucka på marknaden och det lite så vi tänker även med smyckena nu. Det är självklart att Ljungby ska ha en butik som erbjuder kvalitetssmycken och om ingen annan gör det kan vi lika bra göra det, avslutar hon med ett leende innan det är dags att ta sig an nästa kund.