NÄRINGSLIV 2024-02-02 KL. 15:36

The Aurora – Skandinaviens exklusivaste bilträff i Båstad

Av Peter Jakobsson

The Aurora – Skandinaviens exklusivaste bilträff i Båstad
The Aurora är en ny exklusiv bilträff som hålls på Norrviken 5-7 juli.

I juli kommer ett helt nytt evenemang gå av stapeln i Båstad. Det är bilträffen The Aurora som till sommaren har urpremiär på Norrviken. Det ska bli en bilträff med väldigt exklusiva samlar- och hyperbilar som ska hålla samma nivå som de internationella bilträffarna Goodwood Festival of Speed och Monterey Car Week. Självklart är Bjäres lokala bilstolthet Koenigsegg med i arrangemanget.

– Detta blir något helt fantastiskt som vi tror väldigt mycket på. Ett bilevenemang som detta tycker vi behövs, säger Halldora von Koenigsegg till reportagekanalen Biltokig som var på eventets pressträff i Djursholm härom dagen.

Koenigsegg Jesko på Norrviken under tidigare arrangemang. Foto: Peter Jakobsson/Arkiv

Eventet är under tre dagar från 5 till 7 juli då parken kommer vikas till denna tillställning.

– Vi ville göra något för den skatten av klassiska bilar och hyperbilar som finns här. Vi hoppas på att få fram en del gömda bilskatter som kan visas upp, säger Filip Larsson från Motikon som ingår i arrangörsgruppen bakom The Auroa.

Filip Larsson och Halldora von Koenigsegg i Biltokigs video.

Området på Norrvikens trädgårdar kommer under the Aurora att vara uppdelat i fyra delar, två för historiska bilar och ett för moderna hyperbilar som Koenigsegg, Rimac och Pagani.

Över 300 unika bilar kommer finnas på plats och arrangören lovar att oavsett om du är en finsmakare eller en nyfiken entusiast så garanteras en fängslande och upplysande upplevelse.

Det kommer också att finnas ett område kallat The Aurora Talks där det hålls föredrag och paneldiskussioner.

Biljettpriserna för att besöka eventet varierar mellan 500 och 750 kronor beroende på vilka delar man önskar ha access till. För de som vill vara med som deltagare på eventet finns olika paket beroende på hur lyxig man önskar upplevelsen att bli. Det exklusiva ”Concours Package” med övernattning, mat, VIP-tillställningar och galamiddag kostar cirka 50 000 kronor för två personer.

Mer information om evenemanget kommer när det närmar sig.

Den som vill höra mer om The Aurora kan se videon på Biltokigs kanal på Youtube