NYHETER 2023-10-21 KL. 06:00

På onsdag slår Mister York upp portarna

Av Joakim Ormsmarck

Det har hunnit går drygt en månad sedan hamburgerkedjan Mister York gick ut med nyheten att det är de som tagit över Old Mike´s Diner vid Ljungbystopp. Den snabbväxande kedjan kan nu räkna in sin sjuttonde restaurang när de inom kort kan slå upp dörrarna i Ljungby.

På onsdag slår Mister York upp portarna
Foto: Pressbild

Just nu pågår det sista arbetet med att bygga om för att passa konceptet men redan på onsdag nästa vecka, den 25 oktober, är det dags för Mister York att öppna upp.

– Ljungby är en stad som är ett klassiskt vägstopp för många resenärer som kör på E4:an och som verkligen ligger i mitten av Mister Yorks befintliga enheter. Vi är redan starka i området och hoppas såklart på att vi blir välkomnade lika varmt i Ljungby som i resten av småland. Lokalen är riktigt unik och häftig och vi kommer att styla till den efter hur Mister Yorks tidigare restauranger ser ut, säger Gustav Haglund, VD på Mister York.

Dinern byggs just nu om för att passa konceptet. Foto: Pressbild

Mister Yorks första restauranger bestor av återbrukade sjöfartscontainrar men flera av de senaste etableringarna har bestått av förvärv av befintliga restauranglokaler. Etableringen i Falkenberg var den första enheten där man tog över en befintlig fast food-lokal och de tre kommande etableringarna i Göteborg och nu Ljungby fortsätter på samma spår. Förvärv av befintliga restauranger som sedan brandas och designas om.

Grundarna till kedjan Mister York är kompisarna Gustav Haglund och Gustav Larsson. Foto: Pressbild

Sedan tidigare har kommunicerats att etableringen kommer att medföra mellan 20-30 nya arbetstillfällen och kommer att innebära allt från heltid och deltid samt även helgjobb.