Av Magnus Blom
Under fredagen kommer hamnkrogen Gästis i Bolmstad, som kan bjuda på en fantastisk sjöutsikt över sjön Bolmen, att ha premiär och intresset är stort då det redan är fullbokat till öppningskvällen.
– Det känns fantastiskt roligt och det är en vision vi haft i några år, berättar äkta paret Christian och Marielle Hallberg, som normalt driver populära Gästgivaregården (sedan 2011) inne i Ljungby men som nu parallellt ska ta sig an ett nytt projekt.
Christian gjorde den första ritningen på hamnkrogen 2021 på hur han ville det skulle se ut, men har legat lågt sedan dess.
Foto: Magnus Blom
Men det hela tog full fart i januari i år då trion Marcus Brunskog, Filip Jönsson och Niklas Svensson i form av investerare tog kontakt med paret Hallberg och undrade om de var intresserade av att driva en restaurang i Bolmstad vid sjön Bolmen.
Det klickade och sedan har det gått undan värre.
– Det har gått på fem månader sedan vi drog igång och det har gått väldigt smidigt, säger Christian. och fortsätter:
– Det återstår en del saker att fixa som bland annat en markis och barstolar, men allt kommer att vara färdigt i tid.
Foto: Magnus Blom
Restaurangen kommer ha öppet under sommaren och de har redan anställt sommarjobbare som kommer från Ryssbygymnasiet, som ska ta hand om gästerna på bästa vis. Och det kan behövas för till premiärkvällen är det fullbokat, vilket innebär 126 platser utomhus samt 34 platser inomhus.
– Vi kommer ha tio personer igång som sköter ruljansen premiärkvällen, varav två kockar. Kocken Victor Johansson, med erfarenhet från Gästgivaregården, kommer att bli ett ankare här ute, säger Christian.
Foto: Magnus Blom
Hur ser menyn ut?
– Den kommer att bli sommarvänlig, men vi anpassar oss efter vad vill gästerna ha. Planen är att vi ska servera god mat och dryck, säger Marielle och tillägger:
– Under öppningskvällen kommer det att finnas rödspättafilé, hamnschnitzel, pizza, högrevsburgare och caesarsallad. Det finns även förrätter och dessert att välja på för de vuxna, medan det finns en barnmeny för de unga.
Foto: Magnus Blom
Restaurangen kommer normalt ha öppet varje dag.
– 17.00 går startskottet på fredagskvällen och det här är verkligen något vi längtat efter och om fyra–fem år hoppas vi det kan bli en fast restaurang året runt, slutar Christian och Marielle Hallberg entusiastiskt.
Foto: Magnus Blom