PERSONPORTRÄTT 2024-03-02 KL. 06:17

Första träningsmatchen är avklarad

Av Magnus Blom

Ljungby IF, som förra helgen vann Årydscupen i Tipshallen i Växjö, genomförde säsongens första träningsmatch under fredagskvällen då seriekonkurrenten Värnamo Södra FF gästade Lagavallens konstgräsmattta. Matchen slutade 3–0 (1–0) till LIF.

Första träningsmatchen är avklarad
Foto: Magnus Blom

I den första halvleken var det gästerna som startade bäst och hade bollen mest, medan LIF slarvade i passningsspelet. Efterhand växte LIF in i matchen och i slutet av halvleken nickade Elliot Holgersson elegant in 1–0.

Efter en kvart in i andra halvlek gjorde LIF sex byten som var bestämda på förhand. Och det gav effekt då de blåvita dominerade spelet totalt och radade flera hörnor, dock utan att få utdelning.

Men Värnamo orkade inte stå emot hemmatrycket till slut. 2–0 satte Yazan Alalwan efter ett snyggt anfall innan Alexander Culibrk spikade slutresultatet till 3–0.

För att vara den första träningsmatchen såg det riktigt bra ut för LIF. Målvakten Hugo Ohlsson Rodriguez hade inte många avslut mot sig, men agerade stabilt de få gånger han ställdes på prov. På mittfältet, där det råder hård konkurrens om platserna, var det många som visade framfötterna. Framåt skapade LIF tillräckligt med chanser för att göra fler mål.

Nästa helg spelar LIF hemma mot Alvesta GoIF.