SPORT 2023-11-22 KL. 15:43

Åström ny tränare i Ljungby IF - Culibrk assisterar

Av Magnus Blom

Under tisdagen meddelade Ljungby IF att klubben går skilda vägar med tränarduon Richard Ståhl och Morgan Ström på grund av olika omständigheter. Ett dygn senare presenterar LIF den nya tränarkonstellationen med Martin Åström som huvudtränare och Dragan Culibrk som assisterande.

Åström ny tränare i Ljungby IF - Culibrk assisterar
Martin Åström är ny tränare i Ljungby IF. Foto: Ljungby IF

– Efter några samtal med Martin så kändes det rätt för båda parter. Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och ambitionen är att vi ska spela i en högre serie 2025, säger Gustav Krafth, sportchef i Ljungby IF.

Martin Åström tränade Älmhults IF under två säsonger och det utmynnade i en tredje-och femteplats i division 3 Sydöstra Götaland. Någon fortsättning för Martin blev det dock inte, utan ÄIF valde att istället satsa på Tobias Tufvesson som tidigare var A-lagstränare i föreningen 2020 och 2021.

– Vi är givetvis nöjda att Martin valde oss trots hade anbud från andra klubbar högre upp i seriesystemet. Han har skaffat sig erfarenhet från två säsonger i trean med ÄIF och nu ska han försöka hjälpa oss högre upp i seriesystemet. Martin är en seriös, driven och målinriktad tränare som kommer passa vår unga och ambitiösa spelartrupp.

När det gäller Dragan har han figurerat i olika roller i LIF, både som spelare och tränare.

– Dragan behöver ingen närmare presentation. Han är en otroligt ambitiös tränare med ett enormt driv som brinner för att ge alla spelare individuell träning och det passar perfekt då vi har många yngre spelare med stor utvecklingspotential.

Kontraktet mellan LIF och Martin Åström är skrivet på 1+1 år.