SPORT 2024-05-13 KL. 19:00

Blir Roslund förste supporterspelaren?

Av Magnus Blom

IF Troja-Ljungby hade som mål att landa i en supporterspelare där tanken var att samla in 2500 andelar á 100 kronor. Nu har planen ändrats något där målsättningen istället är att landa i två spelare.

Blir Roslund förste supporterspelaren?
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Den förste spelaren som är på ingång är 27-årige Mikael Roslund, som har Troja som moderklubb. I A-laget har det bara blivit en säsong (2018-19) frånsett ett kort gästspel (2016-17). Mikael har även representerat division 1-klubbarna Tyringe SoSS (2016-17) och HA74 (2017-18).

De senaste fem säsongerna har den högerfattade anfallaren spelat för Karlskrona HK i Hockeyettan där han totalt gjort 214 matcher. Under dessa producerade han 128 poäng via 63 mål och 65 assist.

Mikael säger så här till Trojas hemsida: ”Det hade varit sjukt roligt om vi kan få till en lösning som gör att jag får chansen att spela i Troja igen. Jag tycker att klubben har en bra framtidplan och spelar en hockey som passar mig. Om detta löser sig så kommer jag vilja hjälpa till att höja tävlingsnivån i gruppen varje dag och bidra till att skapa en miljö som är utvecklande att vara i. Dessutom älskar jag att göra mål, så jag hoppas att kunna göra så många som möjligt i den rödvita tröjan.”

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Sportchefen och tränaren Jens Gustafsson fyller på om sina tankar till

hemsidan: ”Om vi kan lyckas få hem Micke innebär det att vi fyller på truppen med en hel del rutin samt ytterligare en kille med stort Trojahjärta. Under våra samtal har han tydligt signalerat att han är oerhört revanchsugen då han känner att han inte riktigt fått ut max av sig själv den senaste tiden i KHK. Micke stämmer in på den profilen av spelare som vi söker då han har rätt karaktär och en tydlig koppling till Troja. Vi är övertygade om att han kommer passa bra in i vårt spelsystem och kommer kunna producera en hel del framåt för oss.”

Troja skriver följande om det nya upplägget kring supporterspelaren:

”Intresset för att hjälpa IF Troja-Ljungby är fortsatt stort, och efter att flera supportrar hörde av sig och efterfrågade en supporterspelare så lanserade vi för några veckor sedan en ny kampanj för supporterspelaren 24/25. I samband med lanseringen av supporterspelaren

24/25 hade vi ingen namngiven spelare. Utgångspunkten då var att vi skulle lansera namnet på supporterspelaren när allt var i hamn och att målet var att sälja 2500 andelar á 100 kronor. Nu har upplägget ändrats lite och vi har bestämt oss för att försöka landa TVÅ supporterspelare där målet fortsatt är att sälja 2500 andelar á 100 kr men där uppdelningen blir 1250 andelar per spelare.”