SPORT 2024-01-09 KL. 19:07

”Bra lag förlorar sällan två matcher i rad”

Av Magnus Blom

Efter tre raka segrar i Vårettan gick IF Troja-Ljungby på pumpen i söndags borta mot Mörrums GoIS som hemma i Jössarinken vann fullt rättvist med 4–2 mot ett sannerligen blekt Troja.

”Bra lag förlorar sällan två matcher i rad”
Toni Henttonen har vrickat foten och kommer inte till match. Foto: Fredrik Skog

– Vi stod still och väntade på Mörrum och det är ingen bra lösning. Vi måste upp med aggressiviteten mot Borås om vi ska ha någon chans, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson, som var mäkta besviken efter söndagens förlust.

Precis som Troja hade BHC höga förväntningar inför seriestarten, men efter en oerhört trög start ville det aldrig lossna på allvar utan västgötarna utan de slutade på en blygsam åttondeplats. Och det fick konsekvenser för efter grundserien var färdigspelad fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker sparken. Ersättare blev finske Christer Nylund. Och ändringen i ledningen har gett effekt eftersom BHC toppar tabellen efter fyra raka triumfer och målskillnaden 17–5.

– Den nye tränaren gjorde sin första match senast och även skaffat lite finska spelare samt fått tillbaka Henrik Eriksson efter skada, så ser man till dagsformen är Borås lite bättre än oss. De har tagit fyra raka segrar, toppar tabellen tre poäng före oss samt har hemmaplan. Det är klart de ska vara favoriter mot oss och det är den tuffaste bortamatchen i den här serien, tror jag.

Efter full pott efter tre omgångar kom Troja ordentligt ned på jorden i söndags mot Mörrum. Hemmalaget var betydligt hetare och hemförde drabbningen med 4–2, där Troja svarade för en av säsongens allra sämsta insatser.

– Vi gjorde en dålig match rakt igenom, men vi har tittat på video och analyserat matchen och insatsen var helt enkelt inte tillräckligt bra där vi tog en massa konstiga beslut ute på isen.

Hur går ni vidare nu efter en sådan svag prestation?

– Alla lag kan göra en plattmatch. Men det har sett bra ut på träningarna både i går och idag (tisdag), så nu får vi se hur vi svarar på förlusten och om vi är ett lag att räkna med eller inte. För bra lag förlorar sällan två matcher i rad.

För en dryg månad sedan vann ni borta mot Borås med förkrossande 10–1. Spelar det någon roll nu?

– Vi kan inte förvänta oss en lika enkel resa den här gången. Då hade de sex J20-spelare med i en match som inte gällde något. Vi fick in några mål och då det rann iväg offrade inte Borås några extra hörntänder.

Känslan?

– Den är bra. Vi åker upp till Borås för att vinna, slutar Jens Gustafsson.

I Trojas spelartrupp blir det en ändring från i söndags och det är att centern Oscar Nordin är tillbaka i truppen. De som saknas är Toni Henttonen som vrickad foten och Carl-Henrik Edwardsson är kvar i Västervik.

Nedsläpp i Borås Ishall sker 19.00.