SPORT 2024-06-10 KL. 20:16

Chockat Ljungby utslaget – en gång till

Av Magnus Blom

Den omtalade matchen i Toyota cup mellan division 6-laget Urshults IF och division 4-laget Ljungby IF avgjordes under måndagskvällen med en förlängning på 2x15 minuter på Urdavallen. Matchen slutade som den började, alltså med 2–2 (1–1) och straffar fick avgöra där Urshult gick segrande ur striden med 4–3 och totalt 6–5.

Chockat Ljungby utslaget – en gång till
Foto: Patrik E Persolw

– Det är klart det är en besvikelse att vi inte gick vidare. Vi åkte hit med ambitionen att vinna, men lyckades inte trots ett markant spelövertag och många målchanser, rapporterade Ljungbys tränare, Martin Åström.

Den 27 maj möttes Urshult och Ljungby i den fjärde omgången i Toyota cup. Matchen slutade 2-2 och förlängning skulle tillämpas. Men domaren trodde det var straffar direkt - vilket var felaktigt - och den vann hemmalaget med 5–4 och 7–6 totalt.

Men LIF lämnade in protest mot att matchen avgjordes på ett felaktigt sätt och den gick igenom efter en sväng hos tävlingskommittén på Smålands Fotbollsförbund.

Och under onsdagskvällen var det äntligen dags att kora en vinnare. Och det blev en tuff batalj som blev mållös efter 2x15 minuters förlängning.

– Vi visste det skulle tajt och trångt. Men vi lyfte in bollar i boxen och var först många gånger men deras målvakt gjorde ett par vassa räddningar. Urshult fick bara till en hörna under förlängningen.

Straffar fick - helt enligt regelboken - åter avgöra vilka som skulle ta sig vidare.

Och det blev Urshult som hade nerverna bäst under kontroll.

– Vi missade två straffar och de behövde aldrig slå sin sista, summerade Martin Åström, besviket.

I femte omgången ställs Urshult mot Hvetlanda GIF, som ligger fyra i division 4 Norra.

För LIF gäller det att ladda om batterierna till lördagens bortamatch mot Bankeryd.