SPORT 2024-03-19 KL. 19:00

Dags för ödesmatchen mot Vimmerby

Av Magnus Blom

4–3 i första matchen där avgörandet kom då blott 15 sekunder återstod. Vid den andra kampen var det mållöst tills det återstod 2.15 då 1–0 kom och sedan 2–0 i tom kasse. Det är med andra ord fördel Vimmerby Hockey mot IF Troja-Ljungby inför den tredje semifinalen.

Dags för ödesmatchen mot Vimmerby
Trojaträning dagen innan den extremt viktiga matchen mot Vimmerby. Foto: Magnus Blom

– Det ska bli kul och en härlig utmaning. Vimmerby firade ju i söndags som de vore klara för kvalserien men det är först till tre segrar som gäller och vi vet att vi är starka hemma inför våra fans, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson och fortsätter:

– Förutsättningarna har inte ändrats. Vi behöver vinna våra hemmamatcher och nypa en borta för att ta oss vidare. Det har vi möjlighet att göra fortfarande.

Troja gjorde två solida bortamatcher mot favoriten Vimmerby men fick ändå bita i det sura äpplet till slut och fick ingenting med sig hem till Ljungby Arena dit matchserien vänder på onsdagskvällen.

– Jag har sett om matcherna på video och vi gör två bra prestationer. Den första matchen kunde vi lika gärna vunnit. I den andra har vi också lägen, men det handlar om att göra mål och det lyckades vi inte med. Det var två sura förluster med sent avgörande.

Vad behöver ni skruva på i spelet för att vinna?

– Vårt pp-spel måste upp i nivå. Sedan finns det små grejer att förbättra, men det behåller jag för mig själv.

Läget i spelartruppen inför den tredje tillställningen är att Axel Håkansson är tillbaka. Kalle Bartholdsson utgick däremot på tisdagsträningen.

– Men det ska inte vara någon fara med Kalle. Han spelar, lugnar Jens.

För Troja gäller bara en sak och det är att vinna för att förlänga säsongen.

Om inte, ja då väntar ett tidigt sommarlov.

– Tanken är att vi ska vinna och ordna en fjärde match. Tillsammans med vår publik i ryggen är vi starka hemma, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps onsdag 19.00 i Ljungby Arena.