SPORT 2024-03-03 KL. 12:46

De blir Trojas motståndare i kvartsfinalen

Av Magnus Blom

Vid middagstid under söndagen var det dags för valproceduren till Hockeyallsvenskan där 16 lag ingick i kvartsfinalerna, varav IF Troja-Ljungby. Och nu står det klart vilka motståndare Troja får stöta på.

De blir Trojas motståndare i kvartsfinalen
Foto: Fredrik Skog

Och för Trojas blir det en tripp inom Smålands gränser och närmare bestämt Norrahammar för att möta HC Dalen. Troja, som var rankat på 13:e plats, var det lag som blev valda sist och det fanns således inget annat alternativ för Dalen.

– Lite överrasakande att vi blev valda som sista lag, men konkurrenterna har väl kikat på klubbmärket då de inte ville möta oss, säger Trojas tränare Jens Gustafsson, som ska scouta Dalen tillsammans med den övriga ledarstaben under dagen.

– Jag vet att Dalen är ett lag utan några större stjärnor, men däremot är de ett starkt kollektiv som jobbar oerhört hårt. Sedan ska vi kika på vad de har för styrkor respektive svagheter.

Vad tror du om chansen att gå vidare till semifinal?

– Den finns, men det kommer att bli hårt. Erfarenheten från förra året, då vi spelade i allettan mot vårserien i år, är att det är en markant skillnad. Vi måste steppa upp ordentligt om vi ska besegra Dalen.

Några fördelar med att det blev Dalen istället för Brödernas/Väsby, som hade chansen att välja er?

– Ekonomiskt är det en stor skillnad. Vi har en kort bussresa och kan åka hem och sova i våra egna sängar. Dessutom hoppas jag också att vi kan få ett bra bortastöd, för det skulle stärka oss enormt.

Matchserien inleds i Smedjehov på tisdag och onsdag. På lördag är det dags för den tredje matchen som spelas i Ljungby Arena.

Matcherna spelas över 3x20 minuter. Skulle det vara oavgjort vid full tid blir det sudden death som avgör. Det är också bäst av fem matcher som gäller.

Kvartsfinalerna spelas så här:

Halmstad–Strömsbro

Lindlöven–Vallentuna

Tranås–Tyresö/Hanviken

Boden–Kalix

Sundsvall–Borås

Karlskrona–Visby/Roma

Brödernas/Väsby–Mariestad

Dalen–Troja

Matchdagar är 5/3, 6/3, 9/3, 10/3, 13/3.

De åtta vinnarna går sedan vidare till semifinal tillsammans med kvartetten Kristianstad, Vimmerby, Hudiksvall och Piteå.