SPORT 2024-02-23 KL. 11:58

”Det kommer bli en holmgång”

Av Magnus Blom

Det återstår en hängmatch i den 17:e omgången av Vårettan södra och den spelas på fredagskvällen i ProTrain Arena mellan Mjölby Hockey och IF Troja-Ljungby, där viktiga poäng står på spel för båda lagen

”Det kommer bli en holmgång”
Calle Wäng och Mattias Persson saknades i måndagsmatchen, men båda har tränat i veckan och har lämnat klartecken för spel. Foto: Bildbyrån

– Det är roligt att spela matcher som gäller något och det kommer bli en holmgång mellan två lag som verkligen vill vinna matchen, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson inför fredagsrysaren.

Mjölby ligger pyrt till i tabellen då de ligger näst sist med 14 poäng och riskerar negativt kvalspel. Inom räckhåll finns Segeltorps IF och Tyringe SoSS som ligger en respektive tre poäng före i bottenstriden. I sista omgången på söndag möts för övrigt Segeltorp–Mjölby, så lita på att det är ett heltaggat hemmalag som äntrar isen.

– Mjölby har tagit tolv av sina 14 poäng på hemmaplan så vi vet vad som väntar. Mjölby spelar ganska fysiskt och påminner en del om Borås, så vi måste vara förberedda för de kommer att vara desperata för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför slutomgången, menar Gustafsson.

Efter nederlaget hemma mot Mörrums GoIS för drygt två veckor sedan har Troja tagit elva av tolv poäng vilket ger dem en andraplats i tabellen med 40 poäng, en poäng bakom Borås HC. I måndags blev det vinst med 3–2 mot Tyringe efter straffar i en medioker tillställning.

– De två första perioderna var inte alls bra. Vi hade alldeles för många glidmeter och det gjorde att vi kom fel i vårt presspel. I slutperioden stängde vi ned matchen bra och deras kvittering till 2–2 med minuten kvar kom från ingenstans.

Vilka blir nycklarna i ert spel mot Mjölby?

– Nu är det ett mentalt spel, men det gäller att vi vågar spela ut och släpper ned axlarna. Vidare vill jag se att vi får igång farten från början. Sedan hoppas jag också vi får chansen att visa upp vårt fina power play, vilket vi inte fått mer än två gånger i de två sista matcherna trots att vi varit det spelförande laget. En aning märkligt.

När det gäller spelartruppen saknades Calle Wäng samt Mattias Persson I måndagsmatchen, men båda har tränat i veckan och har lämnat klartecken för spel. Däremot har August Hummer, som blev matchvinnare mot Tyringe, insjuknat och missar matchen.

– Calle fick en låsning i ryggen strax men är okej igen och spelar ihop med ”Trucken”, medan Mattias är kvitt sina ljumskproblem och ersätter Hummer och spelar tillsammans med William Romfors och Axel Håkansson.

Känslan inför matchen?

– Vi vill vinna serien och då vore det bra med tre poäng, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 19.00.