SPORT 2024-02-10 KL. 15:48

Drömstart för Ljungby IF

Av Magnus Blom

Ljungby IF fick en drömstart på säsongen då det blev seger i första träningsmatchen mot Sandsbro AIK. Matchen, som spelades på konstgräs på sportfältet på Teleborg i Växjö, slutade 1–4 (0–3).

Drömstart för Ljungby IF

– Jag kan inte vara annat än nöjd med insatsen, myste LIF:s nye tränare, Martin Åström.

SAIK kom trea förra säsongen och LIF placeringen bakom. Men när lagen stötte på varandra rådde det klasskillnad. LIF spelade aggressivt i första halvlek och erövrade bollen på ett tidigt stadium.

– Vi spelade som vi kommit överens om och det var kul att se. Vi fick också bra utdelning, sade Åström, vars gäng gick till pausvila med en 3–0-ledning i ryggen.

Inför andra halvlek gjorde LIF åtta byten och första kvarten var Sandsbro något bättre. Men LIF kom tillbaka och avgjorde matchen via en straff till 0–4. Hemmalagets reducering till 1–4 kom i slutminuten.

– En bra start på säsongen, men det finns givetvis saker vi kan förbättra, summerade Martin Åström, som lyfte fram tvåmålsskyttarna samt Emil Johannesson.

Målen: 0–1 Titus Höyer, 0–2 Elliot Holgersson, 0–3 Holgersson , 0–4 Höyer (straff).

Nästa helg deltar LIF i Årydscupen i Tipshallen där de i gruppspelet stöter på Tvärskogs IF, Lindås-Långasjö FF samt Alstermo/Älghult.