SPORT 2024-04-05 KL. 20:00

Ehrnberg klar för två säsonger till

Av Per Brolléus

Ehrnberg klar för två säsonger till
Foto: Fredrik Skog

I veckan gjorde IF Troja-Ljungby klart med att det inte blev någon förlängning för backarna Rasmus Åkerblad och Petter Sjöcrona. Under torsdagen meddelade klubben att en viktig kugge på backsidan skrivit på för två nya säsonger.

Den som förlängt kontraktet med ytterligare två säsonger är 25-årige Calle Ehrnberg som har Bäcken HC som moderklubb. Calle har även representerat Frölunda från U16 upp till J20. Han gjorde även en säsong på andra sidan Atlanten med Sioux City Musketeers innan han anslöt från Västerås IK, där det blev två säsonger i Hockeyallsvenskan.

Calle säger följande om förlängningen till Trojas hemsida: ”Familjen och jag trivs väldigt bra i Ljungby och för oss betyder det jättemycket att vara kvar. Rent sportsligt känner jag en enorm revanschlusta efter årets säsong som tog slut tidigare än vi ville. Däremot tycker jag vi i slutspelet visade upp att vi har något bra på gång i strävan efter den allsvenska platsen och den resan vill jag vara med och göra här i Troja. Att klubben dessutom har en tydlig plan för hur målet om Allsvenskan ska uppnås känns inspirerande och är en bidragande orsak till att jag vill stanna i Troja”.

I Troja har den spelskicklige backen gjort tre säsonger och totalt 103 matcher samt noterats för 42 poäng fördelat på tio mål och 32 assist.

Sportchefen och tränaren Jens Gustafsson säger så här om förlängningen till klubbens hemsida: ”Calles ledaregenskaper både på och utanför isen är något vi värderar väldigt högt. Med Calles påskrift har vi en bra stomme till kommande säsong då vi ska ta nästa steg mot hockeyallsvenskan”.