SPORT 2024-04-12 KL. 13:17

Emil Ekholm lämnar Troja

Av Magnus Blom

Nu är det klart att poängplockaren Emil Ekholm lämnar klubben för en ny utmaning.
– Jag har fått en möjlighet att spela högre upp i seriesystemet och det kunde jag inte tacka nej till, säger Emil Ekholm utan att nämna vilken klubb det handlar om.

Emil Ekholm lämnar Troja
Emil Ekholm lämnar Troja. Foto: Fredrik Skog

23-årige Ekholm har Rögle BK som moderklubb där han stannade fram till U16 Elit innan han flyttade till Ljungby, där han gjorde fyra säsonger totalt i J18 och J20 samt elva matcher i A-laget. Han fick dock inte flytta med upp i A-laget när Troja avancerade till HockeyAllsvenskan utan hamnade istället i Tyringe i division 2 där högerskytten gjorde 54 poäng på 55 matcher efter 27 mål och 27 assist.

De fina siffrorna gjorde att han återvände till Troja efter deras degradering till Hockeyettan där han nu spelat i två säsonger och varit en pålitlig målskytt och poängplockare. På 83 matcher blev det 66 poäng efter 42 mål och 24 assist.

– Året i Tyringe gjorde mig gott och när jag kom tillbaka var mitt mål att slå mig in i laget. Det gick bättre än så och jag fick stort förtroende och visade att jag kunde leverera på en högre nivå. Nu är jag redo att ta nästa steg i karriären.

Några slutord från din sida?

– Jag har haft sex fantastiskt fina år i Troja och trivts utmärkt här sedan dag 1 och fått äran att spela med många duktiga spelare. Ljungby har blivit mitt andra hem och jag hoppas våra vägar ska korsas igen.

För Trojas del kommer förstås Emil Ekholms flytt att bli ett stort avbräck.