SPORT 2024-05-15 KL. 19:00

"God känsla" när LIF jagar ny trepoängare

Av Per BrolléusTabelltvåan Ljungby IF tjuvstartar den sjätte omgången i division 4 Västra med bortamatch mot sjundeplacerade Värnamo Södra FF på torsdagskvällen, där en seger kan föra upp dem i serietopp.

– Bara för att vi fått en bra start är det ingen garanti för ännu en seger. Det gäller att vi nollställer och kommer till spel med rätt inställning, säger Ljungbys tränare, Martin Åström.

Värnamo Södra har förlorat tre matcher och tagit två vinster så här långt på fem kamper och fullpoängarna har kommit hemma mot Bankeryd (4–0) och i senaste omgången mot Västboås (3–1) på bortaplan.

– Vi vann mot dem i en träningsmatch i våras med 3–0. Men det var i början av mars och mycket har hänt sedan dess. Jag ska friska upp minnet och kika på matchen igen och även se om det hänt något på spelarsidan hos dem.

LIF å sin sida kommer till spel med storsegern mot Hovslätt (9–0) i ryggen och parkerar på andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Smålandsstenar som hittills har gått rent.

– Vi fick ingen utdelning mot Gnosjö (0-1) men fick igen det retroaktivt mot Hovslätt.

Ni har gjort 18 mål på fem matcher som är ett ruggigt facit. Vad är förklaringen till den sprudlande offensiven?

– Vi har ett bra anfallsspel med mycket rörlighet och snabba omställningar. Vi snittade över tre mål i träningsmatcherna och det har vi fortsatt med. Det är bara att jobba vidare.

Samtidigt har ni haft en bra defensiv med bara tre insläppta mål. Kommentar?

– Det har sett stabilt ut, även om vi fått göra lite ändringar i backlinjen av olika orsaker. Men det visar att vi har en bra bredd och trygghet i det vi håller på med.

När det gäller läget i spelartruppen missade målvakten Hugo Ohlsson Rodriguez tisdagsträningen på grund av sjukdom och Max Nyberg med en fotskada och vidare utgick Lucas Jansson med en lättare stukning. Definitivt borta från spel är Alexander Culibrk, också med en fotskada. Tillkommer gör högerbacken Sven Holst efter att ha varit på resande fot och missat de två senaste matcherna.

– Jag har förhoppningar om att Hugo, Max och Lucas kan spela. I så fall ser det bra ut och jag har en god känsla inför matchen om det ska bli seger, slutar Martin Åström.

Noterbart är också att Albin Åkesson lämnat truppen, medan yttermittfältaren Noel Sunjic blir ett tillskott från Lagans AIK. Den övergångenblir klar i veckan.

Matchen på Norregårds IP har kick off 19.00.

LIF har även gjort klart med division 6-laget Urshults IF om matchdag i den fjärde omgången av Toyota cup, där hemmalaget har favör av två handicapstraffar. Matchen kommer att spelas måndagen den 27 maj på Urdavallen.