SPORT 2023-11-29 KL. 08:14

Grinigt när Troja tränade

Av Magnus Blom

Blott fyra omgångar återstår av Hockeyettan södra och för sjätteplacerade IF Troja-Ljungby är läget minst sagt prekärt då de har fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. På onsdag kommer Kristianstads IK på besök till Ljungby Arena.

Grinigt när Troja tränade
Kvällens match mot Kristanstad är viktig för Jens Gustafsson och hans lag med fem poäng upp till KRIF Hockey som ligger femma och innehar den sista platsen till allettan. Foto: Fredrik Skog

– Vi ska fortsätta spela som vi avslutade matchen i Karlskrona i lördags. Då släppte vi handbromsen och vågade gå i presspelet. Gör vi det och går på instinkt och inte tänker så mycket är vi ett bra lag, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Onsdagens motståndare KIK har verkligen övertygat på sistone då de vunnit sex av de senaste sju matcherna. Plumpen kom näst senast då det blev 2–4 i baken borta mot KRIF i fredags. KIK studsade dock tillbaka i lördags då det blev 3–1 hemma i derbyt mot jumbon Tyringe, vilket gjorde dem klart för allettan.

– Vi föll olyckligt i förlängning borta mot dem med 3–4, där några domslut gick emot oss i slutet.

Hur tror du deras motivation är till den här matchen?

– Ingen aning. Men alla som håller på med det här vill ju vinna hockeymatcher och det gäller även KIK, så de kommer definitivt inte ta lätt på den här uppgiften.

Ett brandskattat Troja föll i lördags borta mot serieledande Karlskrona HK. KHK ledde med 3–0 efter halva matchen och såg ut att gå mot en klar seger, men Troja krigade på förtjänstfullt och gjorde två reduceringsmål men kom inte närmare än till 3–2.

Ni har ju haft skador och avstängningar som stört på sistone. Hur är truppläget inför morgondagen?

– Daniel Karlsson Thörnros och Carl Ernstig (säsongsdebut) är tillbaka på backsidan, men när det gäller Calle Wängs medverkan är det 50/50. Framåt saknas Mattias Persson och Mika Ounasvuori medan vi får tillbaka Hampus Johannesson. Vem som vaktar målet är inte kart ännu.

Att Troja är illa ute i jakten på en plats till allettan vet de flesta hockeyintresserade. Fem poäng upp till KRIF med fyra omgångar kvar ser oerhört tufft ut.

– Det är bara segrar som gäller för vår del, men det är inte säkert att det hjälper, inser Jens Gustafsson, som fick uppleva en grinig tisdagsträning mellan spelarna med lite munhugg och en del hårda tacklingar.

Dessutom avbröts powerplay-träningen där assisterande kaptenen Dennis Fröland hade lite synpunkter på agerandet.

– Intensiteten var för dålig. Men efter lite snack blev det betydligt bättre. Vi måste bli mer bestämda och tävla mycket mer, slutar Jens Gustafsson.

Återstår att se om Troja kan välta tabelltvåan Kristianstad och greppa det sista halmstrået i kampen om en plats i allettan.

19.00 släpps pucken i Ljungby Arena.