SPORT 2024-06-05 KL. 14:45

Hur ska Lagan stoppa skyttekungen?

Av Per Brolléus

Hur ska Lagan stoppa skyttekungen?
Hur ska Lagan stoppa den målsprutande fd målvakten i Gnosjö? Foto: Lagans AIK och Gnosjö IF

Tre tunga uddamålsförluster i rad.

På torsdagskvällen ska jumbon Lagans AIK spela borta mot Gnosjö IF som har seriens skyttekung i Tobias Andersson.

Kan de stoppa honom?

– Visst har vi respekt för hans antal gjorda mål, men vi åker upp för att vinna matchen, hälsar Lagans sportchef, Adnan Velic.

Lagan inledde division 4 Västra på absolut sämsta sätt med fyra raka förluster och strul med spelartruppen. Sedan kom ett trendbrott då Kulltorp besegrades med 1–0 borta. Därefter har de radat upp tre raka uddamålsförluster mot Hallby (3–4), Västboås (0–1) samt derbyt mot Ljungby (2–3) där de var en ribbträff i slutet från att ta poäng.

– Vi skulle vunnit både mot Hallby och Västboås och minst tagit en poäng mot Ljungby. Men marginalerna är emot oss. Hade ribbträffen i slutet av matchen mot LIF hade det varit årets mål och vi hade fått en välförtjänt poäng. Nu blev det ribba ut istället, suckar Velic.

När det gäller Gnosjö kretsar det mesta - eller allt - kring skyttekungen Tobias Andersson som öst in 16 mål på åtta matcher, vilket utgör 66 procent av fullträffarna. I senaste omgången vann Gnosjö not Bredaryd Lanna med 7–0 - och där Tobias svarade för samtliga sju mål.

– Imponerande förstås och helt klart måste vi hålla extra koll på honom och då gäller det att ligga tätt och inte ge honom utrymme. Han är inte speciellt snabb, men har en förmåga att vara på rätt ställe i straffområdet, säger Velic.

När det gäller spelartruppen saknar LAIK duon Dzenan Becirovic och Mohammad Emran Sharifi som båda är avstängda. Theo Eriksson fick en smäll på foten mot LIF och utgick då foten svullnade upp.

– Men jag räknar med att Theo biter ihop och kan spela. Vi har även ställt frågan till William ”Taco” Svensson om han kan hjälpa oss i den här matchen. Han har inte svarat ännu...

Hur ser du på chansen?

– Kan vi spela som vi gjort mot slutet kan vi definitivt vinna. Vi håller ihop laget betydligt bättre än tidigare och nu gäller det också att få lite utdelning, slutar Adnan Velic.

Matchen på Töllshov har avspark 18.00.