SPORT 2024-05-17 KL. 18:00

Ingen ”Taco” i bottenmötet för Lagan

Av Magnus Blom

I femte omgången av division 4 Västra kom första segern för Lagans AIK. På lördag finns chansen till andra raka då IF Hallby FK kommer på besök till Ringvallen.

Ingen ”Taco” i bottenmötet för Lagan
Foto: Magnus Blom

– Det har varit glada miner på träningarna i veckan och vi ser fram emot uppgiften, säger Lagans sportchef, Adnan Velic.

I måndags kom alltså säsongen första fullpoängare då LAIK åkte till Kulltorp och vann med matchens enda mål, inspelat av rutinerade Kristian Olsson. En seger som var nödvändig för att ge ny energi till de blåvita i den jämna bottenstriden, där William ”Taco” Svensson gjorde comeback.

– Hans blotta närvaro höjde de övriga i laget enormt och vi fick igång ett bättre spel än tidigare.

Kommer ”Taco” att spela även på lördag?

– Tyvärr inte. Han kunde inte och har tackat nej till att ställa upp. Det är givetvis synd, men jag har provat allt och vi får ha respekt för hans beslut.

Trots segern mot bottenkollegan Kulltorp är LAIK kvar på jumboplatsen. Men det är tätt värre med fyra lag på tre poäng och där återfinns Hallby. Med andra ord är det viktiga poäng som står på spel.

– Vi vet ingenting om Hallby, men jag misstänker att det kan bli mycket kamp och laget som krigar bäst kommer att vinna. Och för vår del är det bara tre poäng som gäller, slutar Adnan Velic, som kommer att ställa upp med samma gäng som senast plus att Theo Eriksson återkommer i truppen efter avstängning.

Matchen på Ringvallen har avspark 13.00.