SPORT 2024-05-16 KL. 22:16

LIF mållösa i stökig match ”Så fult”

Av Per Brolléus

LIF mållösa i stökig match ”Så fult”
Foto: Patrik E Perslow

När den sjätte omgången i division 4 Västra tjuvstartade på torsdagskvällen på Norregårds IP blev det inga mål i mötet mellan Värnamo Södra FF och Ljungby IF. Men däremot haglade korten friskt.

– Jag är besviken att vi inte lyckades vinna. Trots att vi varit det spelförande laget i två raka bortamatcher har vi bara tagit en poäng och det är för dålig utdelning, sade en dämpad Martin Åström, Ljungbys tränare.

Den första målchansen kom efter en knapp kvart och det var LIF:s Ivan Ndiike som sköt över målramen från nära håll. LIF hade ytterligare en möjlighet och den kom i slutet av halvleken då Titus Höyer, som nätade fyra gånger mot Hovslätt, sköt ett skott som smet strax utanför.

– Spelmässigt var det ganska jämnt, men det var vi som skapade de skarpaste lägena men vi behöver fylla på med mer folk i boxen för att bli ännu farligare den sista tredjedelen, menade Åström.

Om spelet var hårt under den första akten var det ingenting mot vad som hände i andra halvlek. Då delades det ut åtta kort, varav fem gula och två röda till hemmalaget medan LIF drog på sig ett gult. Totalt drabbades Värnamo Södra av sju gula och två röda kort. För LIF:s del stannade det på två gula.

– Värnamo är ett fysiskt lag och spelade rätt så fult med sena satsningar i närkamperna, sade Åström.

Värnamo Södra fick sina röda kort i den 77:e respektive 90:e minuten men det förmådde inte LIF att utnyttja. Närmast kom Melvin Andersson med ett skott i insidan av stolpen när några minuter återstod.

– Typiskt. Närmare seger än så går det inte att komma, suckade Martin Åström, som inte ville lyfta fram någon enskild spelare.

Ljungbys nästa match är nästa vecka på fredag hemma mot Bredaryd/Lanna.

Matchfakta Värnamo Södra-Ljungby

0–0

Domare: Jesper Rygert.