SPORT 2024-02-23 KL. 22:00

LIF siktar på final i Årydscupen

Av Magnus Blom

På lördag avgörs finalspelet i Årydscupen, som arrangeras av Åryds IK, i Tipshallen i Växjö där sex föreningar slåss om segern och där Ljungby IF är ett av lagen efter ett imponerande gruppspel.

LIF siktar på final i Årydscupen
Tränare Martin Åström siktar mot finalen. Foto: Magnus Blom

– Det gick bra förra helgen då jag inte var på plats så jag har lite tryck på mig att föra oss till final, säger huvudtränaren i LIF, Martin Åström.

De sex lagen som tagit sig vidare till finalspelet var Ljungby IF, FK Karlshamn United, Smålandsstenar GoIF, Hovmantorp GoIF, Moheda IF samt Lagans AIK (som ersätter Hareskov IF). Upplägget i cupen är lite annorlunda än normalt. De sex lagen ingår i en grupp där två matcher ska spelas där speltiden är 1x27 minuter.

– Jag vet inte hur de resonerat angående uplägget. Personligen anser jag det hade varit bättre med två trelagsgrupper där vinnarna hade mötts i en final. Det hade blivit lika många matcher och mer rättvist, anser Åström.

Vilka motståndarna blivit i finalspelet har lotten bestämt och för LIF:s del väntar matcher mot Karlshamn respektive Moheda.

– Två tuffa motståndare, men vi siktar på att vinna båda matcherna och förhoppningsvis räcker det till final även om det är mycket tillfälligheter som avgör, säger Martin, som får undvara Isaac Cederlud och Sven Holst som båda skadade sig förra helgen.

Ersättare blir Oliver Fredriksson och Albin Åkesson.

Så här spelas gruppmatcherna i finalspelet:

Ljungby IF–FK Karlshamn United

Smålandsstenar GoIF–Hovmantorp GoIF

FK Karlshamn United–Lagans AIK

Moheda IF–Ljungby IF

Lagans AIK–Smålandsstenar GoIF

Hovmantorp GoIF–Moheda IF

I finalen blir det en uppgörelse mellan ettan och tvåan i gruppspelet och där matchtiden är 1x45 minuter.

Den vinnande klubben erhåller 8 000 kronor och en pokal.