SPORT 2024-02-24 KL. 17:58

Ljungby segrade i Årydscupen

Av Magnus Blom

Ljungby IF fick en kanonstart på säsongen då det blev seger i Årydscupen där finalspelet avgjordes i Tipshallen i Växjö under lördagen. I finalen blev det straffseger mot seriekollegan Smålandsstenar GoIF.

Ljungby segrade i Årydscupen

– Alltid skönt att vinna en cup och jag tycker vi gjorde det rättvist, kommenterade nye LIF-tränaren, Martin Åström.

LIF inledde finalspelet, där de två matcherna avgjordes över 1x27 minuter, med match mot FK Karlshamn United och det blev en kamp som förblev mållös.

– Vi dominerade ganska kraftigt den första kvarten och borde gjort något mål, sade Martin.

LIF var med andra ord piskat att vinna mot Moheda IF för att hoppet om en finalplats skulle leva vidare. Och det gick vägen för det blåvita gänget som vann med klara 3–1 efter en stabil insats. Målskyttar blev Emil Johannesson, Albin Åkesson samt Ben Antonsson.

– Vi gick ifrån till 2–0, men när Moheda reducerade till 2–1 blev det lite nervöst, men vi lyckades göra 3–1 i slutet och höll undan.

I finalen väntade blivande seriekonkurrenten Smålandsstenar GoIF som tog sig dit efter 1–0 mot Hovmantorp GoIF samt 1–1 mot Lagans AIK.

Finalen, som spelades efter 1x45 minuter, blev en jämn tillställning där det stod 0–0 efter full tid.

– Vi var det spelförande laget och borde kanske gjort något mål men vi hade det lite kämpigt den sista tredjedelen, sade Martin.

Finalen fick avgöras på suddenstraffar där LIF:s Titus Höyer blev matchhjälte.

– Alla som var med gjorde det bra och nu ska vi jobba vidare efter den här gången. På fredag möter vi Värnamo Södra FF hemma i säsongens första träningsmatch, summerade en nöjd Martin Åström.

LIF erhöll 8 000 kronor för segern och dessutom en ståtlig pokal.

Resultat från gruppspelet: Ljungby IF–FK Karlshamn United 0–0, Smålandsstenar GoIF–Hovmantorp GoIF 1–0, FK Karlshamn United–Lagans AIK 1–0, Moheda IF–Ljungby IF 1–3, Lagans AIK–Smålandsstenar GoIF 1–1, Hovmantorp GoIF–Moheda IF 1–1.

Final: Ljungby IF–Smålandsstenar GoIF 0–0 efter full tid, 4–3 efter straffar.