SPORT 2024-02-20 KL. 05:53

Magnus Blom förstår dem som tittade på Farmen

Av Magnus Blom

I lördags mosade IF Troja-Ljungby stackars jumbon Eskilstuna Linden med 8-0 i Ljungby Arena.

Magnus Blom förstår dem som tittade på Farmen
Foto: Fredrik Skog

Trots målexplosionen och övertagande av förstaplatsen i Vårettan södra vallfärdade inte hemmasupportrarna under måndagskvällen och mötet mot Tyringe SoSS, coachade av förre Trojatränaren Pelle Svensson.

Och jag förstår dem till fullo som stannade hemma och istället tittade på Fråga Doktorn och Farmen på teve.

Underhållningsvärdet i första ronden var nämligen av lägsta kvalité. Tyringe, som slåss för sin existens, spelade som förväntat tillknäppt och då Trojaspelarna verkade proppmätta efter storsegern i lördags, och tårtätandet i söndags för att fira födelsedagarna för Emil Ekholm och Oscar Nordin, verkade ha slipat skridskorna med sandpapper.

Foto: Fredrik Skog

Troja redde också ut två box play innan gästerna rättvist gjorde 0–1 genom Robin Ericsson vars skott letade sig förbi en förvånad Jesper Eliasson. Baklängesmålet fick lite bättre fart på de rödvita och kaptenen Carl-Johan Sjögren - som hängde två kassar i lördags - utnyttjade ett misstag i Tyringes zon och lade en backhand mellan benen på Viktor Carlsson till 1–1.

Vad som sades i Trojas omklädningsrum i första pausen är oklart, men en ganska trolig gissning är att det ventilerades en hel del. För det var inte bra, långt därifrån, och knappast något som blivande play off-kandidater fick skrämselhicka av.

Och den förmodade hårtorken som blev påslagen gav effekt direkt då Emil Ekholm, i en tilltrasslad situation, tryckte in 2–1. Greppet var kopplat, vilket även såg ut att tycka.

För när Troja spelade i numerärt överläge kom Tyringes Henrik Hallberg solo med Eliasson, men Trojakeepern var följsam och räddade friläget. Hallberg fick ytterligare en chans att kvittera efter halva matchen men missade då öppet mål. Och i slutet av perioden kom gästernas Robin Ericsson fri, men åter räddade Eliasson, som vuxit ut till en gigant mellan stolparna.

Foto: Fredrik Skog

Den tredje perioden blev en enda lång väntan på slutsignalen. Men innan den kom utjämnade Tyringes Max Kroon till 2–2 då matchklockan stod på 58.58 och gästerna spelade sex mot fem.

Förlängningen blev mållös och straffar fick avgöra, där bonuspoängen gick till Troja där August Hummer blev matchhjälte.

Två poäng således till Troja och med två omgångar kvar att spela leder Ljungbylaget med två poäng tillgodo på jagande Borås. Jens Gustafssons manskap sitter onekligen i förarsätet inför avslutningen där Troja har kvar att möta Mjölby borta på fredag innan Forshaga väntar hemma på söndag i epilogen.

Ett vilt kämpande Mjölby lär inte bli någon enkel historia, såvida inte Trojaspelarna steppar upp ordentligt.

För egen del avslutade jag kvällen med att kika på Frostbiten innan jag knoppade in...

Matchfakta

Troja–Tyringe

3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Målen: 0–1 (12.42) Robin Ericsson (Heikki Harju/Ludvig Jansson Blomqvist), 1–1 (16.59) Carl-Johan Sjögren (utan ass), 2–1 (21.26) Emil Ekholm (Oscar Nordin/Atte Karppinen), 2–2 (58.58) Max Kroon (Henrik Hallberg/Sebastian Linder), 3–2 August Hummer (avgörande straff(

Utvisningar: Tr 3x2, Ty 1x2.

Skott: 38–22 (11–12, 9–5, 11–3, 6–2, 1–0)

Domare: Christoffer Palmqvist.

Publik: 826.