SPORT 2024-05-10 KL. 05:00

Maximalt tuff uppgift för LAIK

Av Per Brolléus

Maximalt tuff uppgift för LAIK

Lagans AIK är efter tre matcher i division 4 Västra fortfarande poänglöst. På fredagskvällen väntar en oerhört tuff uppgift då de åker till bortamatch mot Smålandsstenar GoIF, som toppar tabellen.

– På papperet den svåraste matchen hittills, men bollen är rund och allt kan hända, säger Lagans sportchef, Adnan Velic.

Mycket har så här långt handlat om Lagans spelartrupp som verkligen varit sargad i upptakten med både skador och sjukdomar. I förra omgången fick LAIK ihop 14 spelare som krigade hårt mot Bankeryd, men till slut fick ge sig med 1–2.

– Ett orättvist resultat då vi var det bättre laget, men vi lyckades inte omstätta våra chanser i mål, säger Adnan.

En lika stor arbetsinsats lär krävas mot tabellettan Smålandsstenar som har tagit full pott efter fyra omgångar och stoltserar med målskillnaden 22–9. I senaste matchen låg de under med 1–2 mot Bredaryd Lanna efter en dryg halvtimme men vände och vann med osannolika 11–3.

– Vi mötte dem i Årydscupen (27 minuter) och spelade 1–1 och det visar att vi kan mäta oss mot dem. Visst, det är ett bra lag som spelar fysiskt men jag tror de har viss respekt för oss.

När det gäller truppläget i LAIK så gör Christian Olsson comeback men även Lukas Olsson samt Mansour Musavi tillkommer. Saknas gär däremot Melvin Eriksson (knä) och Mattis Olsson (lår).

– Vi ska spela vårt spel och sätta press när vi kan och backa hem när det är läge för det. Då truppläget ser lite bättre ut än tidigare blir jag inte överraskad om vi får med oss poäng hem. Vi måste tro på det, slutar Adnan Velic.

Matchen på Domarvallen har avspark 19.00.