SPORT 2024-06-11 KL. 14:00

Miljonförlust för Troja

Av Magnus Blom och Per Brolléus

En missad plats till allettan och respass i playoff mot Vimmerby Hockey blev en dyrbar historia för IF Troja-Ljungby som den gångna säsongen visar upp ett minusresultat på 1,1 miljoner kronor.
Trots det kommer klubben att satsa vidare på sin femårsplan.

Miljonförlust för Troja
Foto: Fredrik Skog och Adobe

Klubbens ordförande Arto Lassila kommenterar det ekonomiska resultatet på klubbens hemsida så här: ”Årsmötet närmar sig och när vi stängt böckerna för 2023/24 så är det med ett resultat på -1,1 msek. Vi minskar därmed vårt egna kapital till 128 tsek.

Det stora tappat ligger på publikintäkterna som minskade rejält. Detta tror vi främst beror på att vi tyvärr missade Allettan. Men vi kommer igen.

Som vi tidigare varit inne på kommer vi inte att klara Hockeyettans kapitalkrav för elitlicens kommande säsong. Det innebär att det med största sannolikhet blir ett kontrollår 2024/2025. Kravet är att föreningens egna kapital uppgår till åtta procent av klubbens omsättning.

Det var tufft redan förra säsongen och vi har följt vår ekonomi noga sedan dess. Vi har en bra plan och vår framtidsplan står fast, det händer mycket bra i föreningen just nu. Trots ett tufft år så är vi i styrelsen enade om att inte bromsa utan satsa vidare mot Hockeyallsvenskan enligt vår femårsplan.

Vi arbetar i nuläget intensivt med att öka hockeyintresset och även våra sponsorintäkter till klubben.

Föreningen följer den femårsplan som är presenterad och inom två år ska vi spela i Hockeyallsvenskan igen.”

Förra året räddade Troja sin ekonomi via en insamling som gav 1,5 miljoner kronor där nästan hälften kom från en person som uppenbart har ett stort Trojahjärta.

Slutligen. För att ta del av kallelsen och handlingarna till årsmötet skulle man klicka sig vidare på en länk. När det var gjort kom det upp reklam för nagellack...

På måndag har Troja årsmöte i Ljungby Arena.