SPORT 2024-02-06 KL. 18:00

Nyförvärvet ersätter målkungen

Av Magnus Blom

Lördagens tilltänkta hemmamatch för IF Troja-Ljungby mot Tyringe SoSS blev framflyttad då det hade uppstått ett ammoniakläckage i Ljungby Arena. Nu är problemet tillfixat och nästa match i Vårettan södra blir på onsdag mot Mörrums GoIS och då gör nyförvärvet Atte Karppinen debut i den rödvita munderingen.

Nyförvärvet ersätter målkungen
Foto: Magnus Blom

– Det handlar om en rivig spelare som har matchtempot uppe. Han har bra storlek och gillar att sticka in näsan framför mål och han blir ett tillskott och ser även till att konkurrensen ökar, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Mörrum hade tappat mark med toppen efter tre raka förluster innan söndagens bortamatch mot Segeltorp. Då var Blekingelaget på väg mot tre poäng då de ledde med 3–0 med tolv minuter kvar att spela. Segeltorp segade sig dock ikapp till 3–3 innan Mörrum lade beslag på extrapoängen efter straffar. Mörrum, som är enda laget som besegrat Troja i Vårettan södra, ligger fyra i tabellen och har fem poäng upp till Alvesta för att nå play off. Därmed är den här matchen lite av sista chansen för dem att få spela vidare.

– Det är, som du säger, det enda laget som vunnit över oss så vi brinner av revanschlusta eftersom vi gjorde en riktigt dålig match där nere. Dessutom snodde de poäng av oss här i samband med Jubileumsmatchen. De har en del individuellt skickliga spelare som ligger och lurpassar i omställningsspelet som vi måste passa oss för.

Troja kommer med formnålen absolut i zenit. På de senaste sju matcherna har det blivit 20 poäng och en position som tabelletta. I den senaste matchen, som var i derbyt borta mot Alvesta SK blev det en lätt 5–1-seger.

– Det är bra go i gruppen och vi spelar med stort självförtroende för närvarande.

Men det var en fullpoängare som kostade då målkungen Emil Ekholm fick matchstraff och är avstängd i de två kommande bataljerna. Dessutom utgick rutinerade backen Carl Ernstig med en axelskada och saknas. Glädjande är dock att nyförvärvet Atte Karppinen kommer att begå debut i det rödvita matchstället.

– Karppinen ersätter ”Ekan” och spelar med Nordin och Persson. Rasmus Åkerblad tar Ernstigs plats och Petter Sjöcrona blir sjunde back.

Troja stoltserar överst i tabellen med 29 poäng och lika många har Borås, som dock spelat en match mer. Troja har med andra ord skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspurten om play off-platserna.

– Vi går för att vinna serien, helt klart. Det har vi varit tydliga med sedan serien drog igång. Att spela en extraomgång är alltid vanskligt då det handlar om tre matcher. Skulle man förlora första matchen borta blir det en stor press i returen.

Vad krävs i ert spel för att håva in ännu en trepoängare?

– Att vi uppträder med samma intensitet och även tar för oss i det fysiska spelet. Vi ska komma ut med bra fart och inte ge Mörrum någon tid med pucken. Vidare blir som vanligt special teams avgörande, men där har vi varit oerhört starka.

Tre nya poäng in på kontot?

– Det är ambitionen, slutar Jens Gustafsson.

Matchen i Ljungby Arena drar igång 19.00.