SPORT 2024-05-13 KL. 20:45

Plötsligt hände det - Lagan vann

Av Magnus Blom

I femte matchen kom den första segern för Lagans AIK i division 4 Västra. Det skedde borta mot Kulltorps GoIF efter 0–1 (0–0) där anfallaren William Svensson gjorde en bejublad comeback i den blåa dressen.

Plötsligt hände det - Lagan vann
Kristian Olsson, segerskytt för Lagan mot Kulltorp. Foto: Lagans AIK

– En otroligt skön seger efter en tung period. Inte konstigt att killarna är glada, sade nöjde LAIK-tränaren, Edin Velic.

Den framflyttade kampen mellan Kulltorp - på negativ kvalplats - och jumbon Lagan spelades under måndagskvällen på Liavallen då Lagan inte fick ihop tillräckligt med spelare för två veckor sedan.

Men de hade LAIK den här gången där den ”gamle” skyttekungen William Svensson gjorde en efterlängtad comeback.

– Oerhört stort av William att ställa upp och hjälpa oss i den här situationen trots att han inte varit med och tränat med oss. Men det är en lugn och trygg spelare som spred ett lugn i truppen med sin närvaro. Han har sagt att han bara skulle ställa upp i den här matchen, men efter den här succén hoppas vi förstås på fler, sade Edin.

Det var en match som var mycket tillknäppt under den första första halvleken där båda lagen värnade om försvarsspelet. Det var därför inte speciellt oväntat att den blev mållös även om Lagan var det gäng som skapade flest chanser medan hemmalaget drog på sig tre varningar.

Det bitvis hårda spelet fortsatte i den andra halvleken där Kulltorps Suhayb Haaruun fick syna det röda kortet efter dryga timmen spelad.

– En stämpling i ansiktet på Linus (Thörn) och det röda kortet var korrekt. Linus kunde komma tillbaka och fullfölja matchen, sade Edin.

I och med att Lagan var en man mer tog de också över spelmässigt och med knappt tio minuter kom segermålet då Kristian Olsson prickade in 0–1 från straffområdet.

– Han var kylig som is, berömde Edin, vars gäng höll tätt de resterande minuterna och åkte hem med tre viktiga poäng. där samtliga LAIK-spelare ska hyllas

Nästa match för Lagan är hemma på lördag mot Hallby i ett nytt bottenmöte.

Med eller utan William Svensson?

Matchfakta Kulltorp-Lagan

0–1 (0–0)

Målen: 0–1 (83) Kristian Olsson.

Domare: Sebastian Lagrell