SPORT 2024-04-14 KL. 16:50

Premiärförlust för Lagan – där allt gick fel

Av Magnus Blom

Premiären i division 4 Västra mellan Lagans AIK och Bredaryd Lanna IK, som avgjordes på ett blåsigt Lagan Turf Arena där allt - i trippel bemärkelse - gick emot hemmalaget redan innan avspark. Och det blev inte ett dugg bättre när matchen drog igång.

Premiärförlust för Lagan – där allt gick fel

Premiären slutade med att gästarna Bredaryd/Lanna vann med klara 0–3 (0–1).

– Ja, det var ingen rolig premiär, konstaterade Adnan Velic i LAIK.

Det var en del motigheter för LAIK redan innan matchen dragit igång. Först och främst var gräsmattan på Ringvallen inte spelduglig vilket gjorde att matchen flyttades till konstgräset på Lagan Turf Arena. Det andra var att hemmalagets nya matchställ inte hade kommit fram i tid, vilket gjorde att LAIK fick ikläda sig det röda bortastället och gästerna istället fick spela i blått och vitt. Dessutom hade nye LAIK-tränaren Edin Velic dragit på sig en lunginflammation som innebar att sportchefen - tillika sonen - Adnan Velic fick leda laget.

– Inga roliga förutsättningar. Dessutom saknade vi två skadade spelare och en spelare som var avstängd, förklarade Velic.

Den första halvleken var relativt jämn, men det var gästerna - som förra säsongen kvalade till division 3 - som gjorde matchens första mål då Zoran Sredojevic svarade för en individuell prestation som avslutades med att bollen satt i krysset till 0–1 bakom Eric Nilsson i LAIK-målet.

– Första halvlek spelade vi bollen inom laget även om vi inte skapade speciellt mycket. Den får vi ta med oss.

Matchen avgjordes i början av andra halvlek då Bredaryd Lanna gjorde två mål på lika många minuter. I en rörig situation petade Filip Andersson in 0–2 och kort därefter blev det 0–3 på ett självmål.

Mycket mer än så hände inte under den andra halvan, förutom att Flo Piyaphat Thongbu i BL fick sitt andra gula kort på stopptid och blev utvisad.

– Vi fick en olycklig start och fick aldrig igång vårt spel efter det i motvind, suckade Adnan Velic, vars gäng hade svårt att skapa några heta målchanser på offensiv planhalva.

Plus i LAIK till Jonathan da Silva och Shirin Sead.

Lagans nästa uppgift är Råslätt borta på lördag.

Matchfakta

Lagan–Bredaryd Lanna

0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (13) Zoran Sredojevic, 0–2 (55) Filip Andersson, 0–3 (57) självmål.