SPORT 2024-06-09 KL. 20:24

Seger – och nu krigar LIF om kvalplatsen

Av Per Brolléus

Vinna eller försvinna. Lite så kan man beskriva LIF-damernas bortamatch mot Asarum, som inför matchen låg en poäng bakom Ljungby. Och det blev seger med mersmak för Therese Perssons gäng. 2-0 och nu är laget bara fyra poäng från en kvalplats till division 2.

Seger – och nu krigar LIF om kvalplatsen
För dagen gula LIF efter segern på bortaplan över Asarum. Foto: Jens Haglund

– Vi gör det så bra idag, igen, säger den mycket nöjda tränaren Therese Persson. Det har hänt någonting med hela laget senaste tiden. Vi är så bra idag.

Matchen mot Asarum var på förhand oviss, men på planen var det Ljungby som dominerade stort.

– Siffrorna borde varit betydligt större, men nu är det poängen som är allra viktigast. Idag gör vi en jättefin krigarinsats, ett hästjobb. Vi spelar ju dessutom med en helt nykomponerad backlinje där Hanna Otterholm går ner och spelar mittback ihop med Alice Skogsborn Kraft.

Therese framhåller även målvakten Basan Abuowda då hon för andra matchen i rad höll nollan. Målen stod Almasa Pandzic och Tuva Haglund för.

– Tuvas mål måste bli årets mål. Volley, rätt upp i krysset.

Mot Emmaboda, som toppar div 3 sydvästra dam, finns troligen inte mycket att göra. Laget har tio raka segrar och seglar ifrån.

– Vi förlorade med uddamålet och borde fått med oss mer i den matchen. Men kvalplatsen har vi sikte på. Det är fyra poäng upp till Räppe som vi möter nästa söndag på Lagavallen. Om det var vinna eller försvinna idag, så är nog den hemmamatchen ännu mer av ”vinna/försvinna”-karaktär, avrundar Therese innan laget ger sig på en segerpizza på resan hem.

Matchfakta Asarums IF - Ljungby IF 0-2

Mål: 0-1 Tuva Haglund (16') och Almasa Pandzic (68')