SPORT 2024-06-07 KL. 21:47

Seger och serieledning - utan att imponera

Av Magnus Blom

Tvåan Ljungby IF mot jumbon Kulltorps GoIF.
På papperet en enkel uppgift för LIF.
Men de blåvita fick verkligen slita för att få bukt mot gästerna. Segersiffrorna på ett kylslaget Lagavallen blev 2–0 (1–0).

Seger och serieledning - utan att imponera
Melvin Andersson satte spiken när LIF vann över Kulltorp med 2-0. Foto: Magnus Blom

– Vi tog tre poäng, men vi kämpa hårt. Jag är förvånad att Kulltorp ligger sist i serien för de krigade hårt och vi fick verkligen ge allt för att vinna, sade Ljungbys lättade tränare, Martin Åström.

Den första halvleken inleddes starkt av ett aggressivt LIF som satte Kulltorp under hård press. Men några direkta farligheter utmynnade inte spelövertaget i för hemmalaget där inläggen var av låg kvalité.

Efter en halvtimme kom dock ledningsmålet till 1–0 då Lucas Jansson sprintade förbi gästernas försvar och överlistade Wiggo Söderberg.

Kulltorp kvicknade till offensivt i slutet. Först sköt Jakob Björnell ett skott som LIF-målvakten Hugo Ohlsson Rodriguez tippade i stolpen. Och en stund senare träffade Oliver Park insidan av stolpen.

– Där hade vi tur, erkände Åström.

I andra halvlek kopplade LIF ett tidigt grepp och det resulterade i ett läckert 2–0-mål där Melvin Andersson vände bort sin försvarare och placerade bollen utom räckhåll för målvakten.

– Ett snyggt mål som gav oss lite arbetsro för sedan spelade vi av matchen på ett bra sätt, sade Åström.

LIF hade sedan kontroll på händelserna. De skapade flera inlägg men precis som i första halvlek brast det i koncentrationen så att Kulltorp kunde rensa undan bollen.

– Vi spelar oss fram till bra lägen, men slarvar sista tredjedelen. Vi tränar mycket på det, men får tydligen träna ännu mer, ansåg Åström.

Kulltorp vaskade fram några halvchanser den sista kvarten, men det vållade inte Hugo Ohlsson Rodriguez några bekymmer utan LIF kunde inkassera ännu en seger på Lagavallen.

I och med segern tog LIF över serieledningen från Smålandsstenar, som dock har en match mindre spelad.

Plus i LIF till mittbacken Ben Antonsson som går från klarhet till klarhet.

I nästa omgång tar Bankeryd emot Ljungby.

Matchfakta Ljungby–Kulltorp 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (33) Lucas Jansson, 2–0 (53) Melvin Andersson.

Domare: Filip Liljegren

Publik: 208.