SPORT 2023-11-30 KL. 18:03

Sista chansen för Troja

Av Magnus Blom

Med tre omgångar kvar att spela av Hockeyettan södra är möjligheterna att nå allettan för IF Troja-Ljungby väldigt små. Närmast på schemat väntar Vimmerby HC under fredagskvällen i Ljungby Arena vilket känns som sista chansen att försöka nå allettan.

Sista chansen för Troja
Foto: Fredrik Skog

– Vi ska försöka vända på den negativa trenden och det är sista chansen vi har en chans att vinna mot ett topp 5-lag och den ska vi försöka ta, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson, vars manskap tränade som vanligt under torsdagen.

– Vi gnuggade mest fem-mot-fem-spel och det såg bra ut.

Gästande Vimmerby är formstarkt och kommer till spel med tio poäng på de fyra senaste matcherna. Laget blev också klart för allettan i onsdags då det blev bortaseger mot Alvesta SK med 3–2, där segermålet kom med 2.55 kvar att spela.

När lagen stötte på varandra för en månad sedan vann HC med klara 5–0 mot ett synnerligen blekt Troja.

– Visst, vi var vissna den gången men samtidigt är Vimmerby det bästa laget vi mött den här säsongen. De spelade med ett otroligt högt tempo i passningsspelet och agerade precis som vi ska göra. De kan komma hit och spela avslappnat och vill säkert behålla sin fina svit.

För Troja blev det däremot förlust i onsdags efter 1–3 hemma mot tabelltvåan Kristianstads IK, där Jesper Emanuelsson blev ende målskytt då han kvitterade till 1–1 i mittperioden. Gästerna avgjorde dock tillställningen med två mål i slutperioden, varav det sista i tom kasse. Ett nederlag som betyder att Troja är fem poäng bakom KRIF Hockey som möter Karlskrona HK hemma i ett laddat Blekingederby.

– Vi vann skotten, men vi hade svårt att sätta dit pucken trots att vi hade många klara chanser. Känslan var att spelarna var lite spända på grund av tabelläget för det såg krystat ut och vi fick aldrig något flow i spelet även om vi kämpade

Hur får ni igång det?

– Genom att prata med spelarna och få dem att slappna av.

När det gäller spelartruppen saknas Mattias Persson och Mika Ounasvuori offensivt på grund av skador. Lägg därtill att Carl-Henrik Edwardsson är hemkallad och ska representera Västervik IK som ska möta Tingsryds AIF borta i ett viktigt bottenmöte. Där ersätter August Hummer. Backen Calle Wäng är fortfarande inte spelklar efter sin knäskada.

– Vi ska göra vad vi kan för att vinna, men oavsett hur det går kommer vi att spela ishockey även efter december, slutar Jens Gustafsson.

Återstår att se om det blir i allettan eller vårettan.

19.00 är det nedsläpp i Ljungby Arena.