SPORT 2024-06-06 KL. 18:00

Sjukstuga i Ljungby IF: ”Lite oroande”

Av Magnus Blom

Sjukstuga i Ljungby IF: ”Lite oroande”
Sjukstuga i LIF. Dragan orolig. Foto: Patrik Perslow och Adobe

På fredagskvällen är det dags för ny hemmamatch i division 4 Västra för Ljungby IF på Lagavallen. LIF ligger tvåa i tabellen efter åtta omgångar och gästas av nästjumbon Kulltorps Goif.

– Vi och Råslätt ligger två poäng bakom ledande Smålandsstenar så varje match är viktig, konstaterar Ljungbys assisterande tränare, Dragan Culibrk.

Fredagens gäster har inte rosat marknaden så här långt och blott skrapat ihop fyra poäng och ligger på elfte plats i tabellen och har endast Lagan bakom sig. Senast räddade Kulltorp en poäng mot Västboås där kvitteringen till 3–3 kom i sista minuten.

– Kulltorp har spelat många jämna matcher och vi måste ta dem på allvar. De kämpar ju för sin överlevnad och kommer att ge järnet.

LIF å sin sida var inblandade i en tajt derbydrabbning mot Lagans AIK där avgörandet till 3–2 kom på straff genom Lucas Jansson. LAIK var dock nära poäng i slutet då Melvin Eriksson träffade ribban med ett distansskott från 25 meter.

– Spelmässigt gjorde vi ingen toppinsats och vi hade lite tur som höll undan.

Nu väntar Kulltorp och kikar man i tabellen ska det vara en betongetta då LIF tagit full pott hemma och stoltserar med målskillnaden 17–2, medan Kulltorp är poänglöst efter fyra bortakamper och målskillnaden 5–20.

– Vi har gjort det bra hemma och den sviten vill vi förstås behålla. Vi har tränat mycket på att använda ett-två tillslag för att få upp bolltempot. Det har sett bra ut och vi är sugna på att göra en bra match.

Ni har haft lite sjukdomar som grasserat runt i truppen under veckan. Hur är statusen i spelartruppen inför mötet mot Kulltorp?

– Vi har något skit som går i laget och det är lite oroande. Max Nyberg, Sven Holst, Alexander Culibrk, Ben Antonsson, Elliot Holgersson och Melvin Andersson har samtliga varit frånvarande från träningen i veckan. Vi får se hur många som kommer till spel.

Är segerkänslan god?

– Kan vi vara lite hetare den sista tredjedelen och hitta de ytor som vi letar efter ska vi ha en bra möjlighet att vinna. Hemma är vi starka, understryker Dragan Culibrk.

Matchen på Lagavallen börjar 19.00.