SPORT 2024-03-20 KL. 21:21

Tack å adjö – säsongen över för Troja

Av Magnus Blom

Säsongen slut för Troja.
Nära.
Men ändå inte.

Tack å adjö – säsongen över för Troja
Foto: Fredrik Skog

Precis som i de tidigare mötena gjorde Troja en bra insats mot Vimmerby då det var dags för det tredje mötet i semifinalserien.

Men det blev åter förlust, nu med 1–3 (0–0, 1–2, 0–1), och därmed är säsongen finito för Trojas vidkommande.

Foto: Fredrik Skog

Men vi tar det hela från början. Första perioden påminde om en tungviktsmatch i boxning. Båda lagen avvaktade och ingen ville blotta sig bakåt för motståndaren. Det var betydligt mer av varan när det gällde det fysiska spelet där inget av gängen klev undan, så att den första perioden förblev mållös var ingen överraskning då det var kliniskt rent på klara chanser.

I andra tredjedelen öppnade spelet upp sig något. Oscar Nordin fick ett läge i slottet - men valde att passa - till hemmapublikens stora besvikelse. Men Nordin fick en ny chans minuten senare. Då sköt han pucken i nättaket bakom Robin Christoffersson - till hemmapublikens stora glädje. Troja hade sedan att rycka ifrån via två pp-lägen, men det misslyckades kapitalt. Istället vände gästerna på steken på mindre än två minuter.

Foto: Fredrik Skog

Först pricksköt stekhete Eddie Levin in kvitteringen till 1–1.och därefter gjorde Hugo Ollila 1–2 i power play. Vid båda målen agerade Troja alldeles för passivt i egen zon. Och det var bud på fler mål för de gulsvarta, men Jesper Eliasson svarade för två svettiga räddningar när Hugo Ollila och Isac Anderssons försökte.

I slutperioden förväntade sig merparten av åskådarna i Ljungby Arena att Troja skulle stå för en våldsam slutforcering i jakten på att komma ikapp målmässigt. Visst, de rödvita krigarna försökte och försökte men stångade sig blodiga mot ett försvarsstarkt VH och var i ärlighetens namn aldrig riktigt nära. En sista desperat åtgärd från hemmalagets sida kom när Jesper Eliasson fick lämna kassen med två minuter kvar, men istället för en kvittering punkterade Vimmerby tillställningen då Isac Andersson lirkade in 1–3 i tom kasse.

Foto: Fredrik Skog

För Vimmerby väntar nu kvalserien för första gången i klubbens historia. För Trojas del väntar sommarlov och tränaren/sportchefen Jens Gustafsson får samla krafter för att sy ihop ett slagkraftigt gäng som får ta nya tag.

Matchfakta Troja–Vimmerby

1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

Målen: 1–0 (24.24) Oscar Nordin (Calle Wäng), 1–1 (32.15) Eddie Levin (William Dageryd/William Alftberg), 1–2 (34.00) Hugo Ollila (Jakob Karlsson/Anton Carlsson) spel fem mot fyra, 1–3 (59.26) Isac Andersson (Isac Göransson)

Utvisningar: T 3x2, V 3x2.

Skott: 24–21 (7–5, 10–8, 7–9)

Domare: Edward Lindström

Publik: 1460

Foto: Fredrik Skog