SPORT 2023-12-01 KL. 21:35

Troja åter mållöst mot Vimmerby

Av Magnus Blom


Den 20 oktober föll IF Troja-Ljungby borta mot Vimmerby HC med 0–5 i Hockeyettan södra. När lagen möttes i Ljungby Arena under fredagskvällen blev Troja åter mållöst efter siffrorna 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) och därmed är det fortfarande oerhört tufft att nå allettan.

Troja åter mållöst mot Vimmerby
Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. Foto: Arkiv/Fredrik Skog

Första perioden: De inledande tjugo minuterna innehöll oerhört få avblåsningar och perioden tog bara 25 minuter att spela. Chansmässigt var det klar fördel för Troja. August Hummer och Emil Ekholm (dubbla möjligheter) brände fina lägen från skottsektorn. De rödvita hade också ett pp-läge där Lukas Macklin testade från nära håll, men där svarade Robin Christoffersson för en fin parad. Gästerna skapade inga heta möjligheter framför Jesper Eliasson i hemmakassen.

Andra perioden: Den andra akten påminde om den första med högt tempo och spel i nord-syd-riktning, men med ytterst få klara chanser. De främsta skapade gästerna genom Elias Lindgren och ett två-mot-ett-läge i slutsekunderna, där dock möjligheten försvann. Periodens behållning var tveklöst när Rasmus Åkerblad klev upp i banan och gav Isac Andersson en klassisk bröstvärmare.

Tredje perioden: Även i slutperioden böljade spelet fram och tillbaka, men precis som i första ronden var det Troja som skapade flest chanser. Nu var det Oscar Nordin som var ”syndaren” då han brände två fina lägen. VHC har ett oerhört vasst powerplay och när Jonathan Wikström drog på sig en onödig tvåa behövde gästerna bara tolv sekunder på sig för att göra 0-1 genom kaptenen Jakob Karlsson. Troja lyfte målvakten i slutminuten men kom aldrig riktigt nära en kvittering.

Slutsummering: Chansen att nå allettan är fortfarande liten för Trojas del, efter ännu en förlust. en här gången räckte det med ett mål för Vimmerby för att åka hem med full pott. Hemmalaget saknade definitivt inte chanser, men som så många gånger förr fallerade avsluten.

Troja har kvar att möta Borås (b) och Mörrum (h). Femteplacerade KRIF, som föll mot rivalen Karlskrona HK, ligger fem poäng före och har i sin tur kvar att möta Alvesta (h), Vimmerby (b) och Halmstad (h). Troja får med andra ord hoppas på högre makter om de vill nå allettan.

Slutligen: En hemmaklack var på plats och skapade stämning, som kan bli ännu bättre framöver om de plockar bort några ramsor som är barnförbjudna.

Se Ljungbykanalens klipp med Carl Ernstig efter förlusten

Matchfakta

Troja–Vimmerby

0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (51.26) Jakob Karlsson (Martin Pärna/Anton Carlsson) spel fem m0t fyra.

Utvisningar: T 2x2, V 2x2.

Skott: 34–19 (13–7, 8–7, 13–5)

Domare: Anton Söderlind.

Publik: 1046.