SPORT 2024-04-10 KL. 11:14

Troja ber fansen om hjälp

Av Magnus Blom

För andra året i rad ber nu Troja fansen om hjälp att köpa in en spelare, som fått namnet supporterspelaren. "Tiggandet” förra året gjorde att klubben kunde plocka hem den oerhört rutinerade Mattias Persson från hans proffssejour i Danmark.

Troja ber fansen om hjälp
Foto: Fredrik Skog

Nu lanserar klubben en liknande satsning med hjälp av supportrarna till den kommande säsongen då tanken är att utmana på allvar om en plats i Hockeyallsvenskan.

Troja redogör följande på hemsidan om hur upplägget kommer att se ut:

”Intresset att hjälpa IF Troja-Ljungby är stort, och efter att flera supportrar hört av sig och efterfrågat en supporterspelare så gör vi slag i saken och lanserar en ny kampanj. Vi har i dagsläget ingen namngiven spelare men kommer att lansera namnet på supporterspelaren när allt är i hamn. Vi går in på andra året i vår 5-årsplan där vi ska tävla om platsen i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Intresset för Troja har ökat och vår ambition är att även öka underhållningsvärdet på våra arrangemang".

Nu hoppas klubben att 2 500 andelar á 100 kronor kan säljas. Förra året tog det bara några dagar innan alla andelarna var sålda. De som köper en andel är också med i ett lotteri med säsongskort, VIP-platser och signerade tröjor som pris.