SPORT 2024-01-04 KL. 20:50

Troja jagar tredje raka segern

Av Magnus Blom

IF Troja-Ljungby avslutade fjolåret på allra bästa sätt med vinster i Vårettan mot Huddinge IK (5–1) samt i derbyt mot Alvesta SK (5–0). Första matchen under 2024 blir på fredag borta mot Tyringe SoSS.

Troja jagar tredje raka segern
Oscar Nordin missar morgondagens match. Foto. Fredrik Skog

– Matchen mot Alvesta var en av våra bättre på väldigt länge och den var ja nöjd med. Vi spelade bra med pucken och fick till längre anfall och skaffade oss därmed en bra rytm i spelet. Då blev det också bra i egen zon och vi släppte knappt till några chanser, som annars varit fallet i de tidigare matcherna, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Tyringe kom tvärsist i grundserien med endast fem inspelade poäng. Skåningarna, som tränas av förre Trojacoachen Pelle Svensson, inledde med förlust mot Borås (1–4) men avslutade fjolåret med en välbehövlig fullpoängare mot Segeltorp (3–1). Då gjorde en annan ex-trojan debut för klubben, nämligen målvakten Anton Svensson, som var heltaggad och noterade 97,22 i räddningsprocent. På minuskontot återfinns 25-årige anfallaren Malin Davidek, som under onsdagen återvände till tjeckiska HC Banik Sokolov, som håller till i andraligan.

– Jag vet att Tyringe inte vunnit så många matcher så här långt, men det har ofta varit inblandat i jämna drabbningar. Jag vet att de bytt ut lite spelare och kommer från en bortaseger som säkert stärkt dem.

Troja, som återupptog träningen i tisdags, har klar plusstatistik mot Tyringe med elva vinster, två kryss och endast en förlust på de 14 senaste mötena. I grundserien tog Troja två bekväma segrar efter 7–1 (hemma) samt 7–3 (borta).

– Vi vann där senast med 7–3, men det stod 3–1 efter två perioder och vi gjorde ett mål i box play tidigt i tredje och sedan rann det iväg. Nu är det en ny match med nya förutsättningar, så det gäller att vi är förberedda.

Vad blir viktigt i ert spel mot Tyringe?

– Att vi fortsätter att stå med fötterna på jorden och är ödmjuka inför uppgiften. Det som blir allra viktigast är först och främst det hårda jobbet och vårt stabila försvarsspel, som skapar en trygghet. Vårt pp-spel har procentuellt varit bra, men spelmässigt har det kanske inte varit så bra även om vi fått utdelning.

När det gäller spelartruppen är Mattias Persson tillbaka efter sjukdom, men däremot har centern Oscar Nordin insjuknat och missar matchen och dessutom har Carl-Henrik Edwardsson kallats hem till Västervik och ska spela tillsammans med dem i två matcher i helgen.

Vad talar för att ni ska ta tredje raka segern?

– Att vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i, slutar Jens Gustafsson.

Pucken släpps 19.00 i Tyrs Hov.