SPORT 2023-11-09 KL. 13:02

Troja lånar in forward från Kalmar HC

Av Magnus Blom

För tillfället är det uppehåll i Hockeyettan södra men det hindrar inte IF Troja-Ljungby att agera på spelarmarknaden för att slå vakt om sin femteplats som leder till Allettan. Klubben har nämligen lånat in den 20-årige forwarden Mika Ounasvuori från Kalmar HC.

Troja lånar in forward från Kalmar HC
Ounasvuori gjorde förra säsongen 20 matcher i HockeyAllsvenskan för Djurgårdens IF, där han producerade fem poäng efter tre mål och två assister. Foto: Bildbyrån

– En rivig spelare som är skridskostark och som gärna går rakt på mål, beskriver Trojas tränare Jens Gustafsson om tillskottet.

Varför lånar ni in en spelare just nu?

-Vi är med och kämpar om en plats till Allettan och känner att vi vill bredda vår trupp för att behålla den positionen.

Har ni några skador för tillfället?

– Inte just nu. Men det kan snabbt ändra sig och vi vill inte hamna i en situation där vi blir känsliga för skador.

Hur länge gäller lånet?

– Tills vidare.

Ounasvuori har Skå IK som moderklubb som han representerade fram till junioråldern då han representerade Djurgårdens IF, där han den förra säsongen gjorde 20 matcher i HockeyAllsvenskan där han producerade fem poäng efter tre mål och två assister.

Den här säsongen gick han till nykomlingen Kalmar HC i HockeyAllsvenskan där han på sju matcher är poänglös.

Mika, som mäter 178 centimeter och väger 75 kilo, är på plats i Ljungby och gör sitt första träningspass med Troja under torsdagseftermiddagen.

Trojas nästa match i Hockeyettan södra är borta mot Alvesta SK på onsdag i nästa vecka. Den matchen kommer att spelas i Vida Arena i Växjö.