SPORT 2024-01-07 KL. 18:40

Troja segersvit sprack mot Mörrum

Av Magnus Blom

IF Troja-Ljungby åkte till Blekinge under söndagen med full poäng i bagaget efter tre matcher i Vårettan. Men mot Mörrums GoIS sprack segersviten då hemmalaget rättvist vann med 4–2 (1–0, 1–1, 2–1) i Jössarinken.

Troja segersvit sprack mot Mörrum
Emil Ekholm hade en lyckad kväll i Blekinge. Foto Bildbyrån/Arkiv

– Vi var inte redo för match och allt var skit. Det började direkt från start och fortsatte under hela matchen. Det var vår tredje bortamatch och vi var inte där mentalt, menade Trojas tränare, Jens Gustafsson, besviket.

– Att vi skulle vinna alla 18 matcherna är svårt och ibland går man på pumpen. Bra lag studsar tillbaka efter en svag insats och det ska bli spännande att se hur vi agerar efter den här förlusten, fortsatte Trojatränaren och avslutade med följande:

– Det som vi kan ta med oss som positivt är att vi gjorde båda våra mål i pp. Även ungdomskedjan med Håkansson, Hummer och Börresen Presterudstuen ska ha beröm. De var inne på isen och bara körde på. Jag önskar att fler av våra etablerade spelare visade samma glöd.

Första perioden: Mörrum startade klart bättre än ett yrvaket Troja och tog också ledningen med 1–0 efter bara 96 sekunder. Hugo Frylén trampade förbi Kalle Bartholdsson på högerkanten och lade pucken under Jesper Eliasson. Mörrum var nära ytterligare ett mål då Vilmer Stahmann fick fritt skottläge från slottet, men Eliasson stod emot. I slutet av perioden fick gästerna ett läge i power play, men uträttade inte ett snack. Perioden som helhet var av låg klass från båda håll.

Andra perioden: Även i upptakten av den andra perioden var inte Troja närvarande. Det utnyttjade förstås Mörrum som ökade på till 2–0 genom Marcus Paulsson efter en tekningsvariant. Kort därefter tilldömdes även hemmalaget ett straffslag. Khalid Ibrahim fick förtroendet, men Eliasson var med på noterna och räddade. Troja redde sedan ut ett numerärt underläge. I slutet av perioden drog hemmaspelaren Mathias Kemppi på sig en onödig tvåa. Det gav gästerna en biljett in i matchen eftersom Mattias Persson reducerade till 2–1 på ett vinkelskott, med endast fyra sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden: Tredje akten började på bästa sätt för Mörrum då Samuel Wälimaa framför kassen styrde in 3–1. Då var Troja, som vaskade runt lite i formationerna, nere för räkning. Ett hopp tändes dock då Emil Ekholm, i ett nytt pp-läge, dundrade in 3–2 bakom Martin von Schoultz i hemmakassen. Målet gav de vitröda en liten boost, men det uppstod samtidigt blottor bakåt. Och Mathias Kemppi fick ett friläge, men Eliasson räddade på nytt. Minuterna tickade på och Troja tog varken time out eller lyfte målvakten i jakten på kvittering. Istället var det Mörrum som fick sista ordet då Hugo Frylén satte 4–2 i slutminuten.

Slutsummering: Efter tre raka segrar tog segersviten slut för Troja i Vårettan. Att det skedde i Jössarinken var inte heller någon större sräll då Troja genom åren alltid haft det tufft där. Ett betydligt hetare Mörrum hade rätt attityd till matchen och krigade helt enkelt ned ett blekt Troja som inte var beredda på att lägga ned det hårda jobbet för att ta ännu en triumf. I och med förlusten smet Borås förbi och övertog serieledningen. Och just Borås borta på onsdag är nästa uppgift för Troja. Då krävs det en helt annan inställning om det ska bli seger.

Matchfakta

Mörrum–Troja

4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

Målen: 1–0 (1.36) Hugo Frylén (Tobias Brahm), 2–0 (23.02) Marcus Paulsson (Khalid Ibrahim/Samuel Wälimaa), 2–1 (39.54) Mattias Persson (Emil Ekholm) spel fem mot fyra, 3–1 (43.35) Samuel Wälimaa (Tobias Brahm), 3–2 (45.43) Emil Ekholm (Dennis Fröland) spel fem mot fyra, 4–2 (59.12) Hugo Frylén (Khalid Ibrahim/Isak Ask)

Utvisningar: M 3x2, T 1x2.

Skott: 25–27 (6–9, 10–15, 9–3)

Domare: Marcus Hejdesten.

Publik: 303.