SPORT 2023-12-05 KL. 20:46

Två besvikna lag gör upp om poängen

Av Magnus Blom

I söndags blev det definitivt klart att IF Troja-Ljungby missar spel i allettan trots att två omgångar återstår att spela av Hockeyettan södra. Den näst sista matchen i grundserien spelas borta mot Borås HC, som också missar allettan.

Två besvikna lag gör upp om poängen
Mattias Persson tillbaka efter sin handledsskada och spelar i morgondagens match. Foto: Fredrik Skog

– Det är klart vi inte är nöjda över att inte få spela vidare i allettan, men nu är det ett faktum och nu behöver vi inte fundera över det mer utan kan lägga det bakom oss, säger Trojas tränare, Jens Gustafsson.

För BHC har säsongen inte gått som de tänkt då ambitionen - precis som Troja - var att fightas om en plats i allettan. Men efter en svag start fick västgötarna aldrig kontakt med femteplatsen och ligger just nu åtta i tabellen, två poäng bakom Troja. BHC, trots att stjärnan Henrik Eriksson är skadad, har tagit fyra poäng mot bottenlagen Tyringe och Mörrum på slutet och längst bak har de en vass keeper i rutinerade Konstantin Barulin som vissa dagar kan spika igen kassen.

För Troja har det mesta gått emot på sistone, inte minst resultatmässigt, där det bara blivit seger mot jumbon Tyringe medan det blivit förluster i övriga fyra matcher. Målskillnaden är 4–11.

– Spelmässigt gjorde vi en väldigt bra insats mot Vimmerby (0–1) i fredags, men vi gjorde inga mål och det är det viktigaste i hockey. Men vi kan för första gången ta med oss att vi spelade efter vår struktur och det är det vi måste fortsätta med. Spelar vi som vi gjorde i fredags är jag övertygad om att vi kommer att vinna fler matcher än vi förlorar framöver.

Hur ska ni få fart på målskyttet som varit ert dilemma?

– Ja, du. Det är som jag sagt tidigare. Det är inte jag som håller i klubban. Men vi ska fortsätta att skjuta och skapa lägen för till slut kommer puckarna att ramla in. Så är det bara enligt sannolikhetsläran.

Ni kommer att stöta på Borås i vårettan inom kort. Är det en viktig match som stundar sett ur den aspekten?

– Både ja och nej. Det viktigaste för oss är att sätta strukturen och inte ha spelare som svävar iväg och hittar på egna saker.

När det gäller truppläget är Mattias Persson tillbaka efter sin handledsskada. Jesper Emanuelsson saknades på tisdagsträningen, men kommer till spel. Borta från spel är fortfarande Calle Wäng och Mika Ounasvuori samt att Carl-Henrik Edwardsson är tillbaka i Västervik under hela veckan. Kalle Bartholdsson är fortsatt utlånad till Djurgården som möter Mora borta under onsdagskvällen.

Vem vaktar målet?

– Det får vi se, slutar Jens Gustafsson, hemlighetsfullt.

Pucken släpps 19.00 i Borås Ishall.