SPORT 2024-04-14 KL. 17:07

Underläge med tio minuter kvar – då hände allt

Av Magnus Blom

Underläge 1-0 i paus.
Underläge 1-0 med tio minuter kvar.
Sen händer allt. Pang, pang, pang.
LIF vänder till 1-3.
Seger. Tre poäng. Jubel.

Underläge med tio minuter kvar – då hände allt
Foto: P Perslow

Det blev en spännande premiär för Ljungby IF i division 4 Västra då de åkte till Jönköping för att möta nykomlingen IF Hallby FK. Matchen på Bymarksvallen slutade efter stor dramatik 1–3, efter hemmaledning med 1–0 i paus.

– Vi fick verkligen kämpa för att åka hem med tre poäng men det känns skönt att vi lyckades, pustade nye LIF-tränaren Martin Åström.

LIF fick en mardrömsstart då Hallby tog ledningen med 1–0 då Romeo Belay hittade rätt bakom Hugo Ohlsson Rodriguez. Hemmalaget hade även ett friläge för att öka på ledningen men sköt utanför.

– Hallby skapade inte mycket framåt, medan vi sköt och sköt men de offrade sig hänsynslöst och täckte våra skottförsök, sade Martin.

Andra halvlek blev dramatisk värre då Hallby åkte på ett rött kort i den 49:e minuten. LIF gjorde också en del byten och in kom Sven Holst (46), Melvin Andersson (58), Yazan Alalwan (65) och Oliver Fredriksson (90) för att få fart på maskineriet.

Emil Johannesson prickade ribban och Alexander Culibrk träffade stolpen och det verkade som förgjort för gästerna att få bollen i nät.

– Vi ändrade om till två anfallare och gick även ned på en trebackslinje för att vässa offensiven ännu mer. Vi visade prov på tålamod och malde helt enkelt ned motståndet, berättade Martin.

Och till slut lyckades inhopparen Yazan Alalwan frälsa LIF då han först satte 1–1 med åtta minuter kvar och sedan även 1–2 sex minuter senare på nick. På stopptid fastställde sedan en annan inhoppare, Oliver Fredriksson, slutresultatet till 1–3.

– Yazan är en målskytt och det var kul att han nätade två gånger. Inhopparna fick fart på laget och det visar vår bredd i truppen, konstaterade belåtne LIF-tränaren Martin Åström efter fullpoängaren.

I LIF ska inhopparna hyllas lite extra.

På fredag är det hemmapremiär för LIF då Västboås - som fick stryk med 2–4 i premiären mot Råslätt - kommer på besök.

Matchfakta

Hallby–Ljungby

1–3 (1–0)

Målen: 1–0 (7) Romeo Belay, 1–1 (82) Yazan Alalwan, 1–2 (88) Yazan Alalwan, 1–3 (90) Oliver Fredriksson.