SPORT 2024-02-08 KL. 17:45

”Vi känner ingen press”

Av Magnus Blom


Dramatiken tätnar i Vårettan södra efter onsdagens resultat då IF Troja-Ljungby förlorade samt att de värsta konkurrenterna Borås HC och Alvesta SK tog full pott. Pressen är därför stor på Troja inför fredagens möte mot Borås i Ljungby Arena.

”Vi känner ingen press”
Backen Carl Ernstig tillbaka efter sin axelskada. Foto: Bildbyrån

– Det är klart man ligger och grubblar om varför vi förlorade mot Mörrum och försöker göra en analys utifrån det, men det är inget som påverkar nattsömnen, säger Trojatränaren, Jens Gustafsson.

Gästande BHC har smitit förbi Troja i toppen och övertagit serieledningen efter fem raka trepoängare och målskillnaden 25–9. I december fick tränarduon Fredrik Eriksson och Johan Benker kicken och in kom finske coachen Christer Nylund. En åtgärd som verkligen fått en positiv effekt.

– De har ju även skaffat tio nya spelare sedan senast vi mötte dem och det är verkligen finsk prägel på laget. De har vässat sitt power play-spel väsentligt och spelar även mer aggressivt i box play.

Troja hade sju vinster på åtta matcher och tagit 20 av 21 möjliga poäng. Men mot Mörrums GoIS stoppades segersviten i onsdags efter 1–3, trots att hemmalaget vann skotten med förkrossande 41–11.

– Vi saknade det fysiska spelet och var lite för runda i anfallsspelet även om vi skapade många vassa möjligheter. Men det var en sådan kväll då pucken inte ville gå över linjen.

Tankar inför Borås hemma?

– I bortamatchen, då vi vann med 4–3 efter förlängning, var det en fysisk kamp som påminde om en play off-match. Vi får räkna med att det blir en liknande tillställning så det gäller att vi är redo.

Känner ni någon press inför matchen med tanke på att ni ligger tre poäng bakom (Troja har dock en match tillgodo)?

– Vi känner ingen press inför den här matchen. Vi siktar bara in oss på att vinna nästa match och vi vill undvika två förluster i följd. Hur det går i andra matcher får andra spekulera om.

Nyförvärvet Atte Karppinen gjorde debut för er. Vad fick du för intryck?

– En rivig spelare med bra spelsinne. Han kommer att bli en tillgång när han blir varm i kläderna.

När det gäller spelartruppen är backen Carl Ernstig tillbaka efter sin axelskada, medan Emil Ekholm är avstängd även den här drabbningen.

– Vi siktar som vanligt på seger, avslutar Jens Gustafsson.

Matchstart i Ljungby Arena är 19.00.