SPORT 2024-04-14 KL. 11:14

Ytterligare två spelare klara

Av Per Brolléus

IF Troja-Ljungby fortsätter med lagbygget till den kommande säsongen. I fredags kritade Calle Wäng för ytterligare en säsong och på söndagsmorgonen blev det klart med det första nyförvärvet i form av en återvändare till moderklubben.

Ytterligare två spelare klara
Foto: Fredrik Skog

Och den som är klar är 19-årige Fabian Hellström som efter fyra år på vift i Malmö Redhwaks och Växjö Lakers på juniorsidan bestämt sig för att komma hem. Fabian var utlånad två matcher till Troja den gångna säsongen.

Sportchefen och tränaren Jens Gustafsson säger följande till hemsidan:

”Vi fick ju möjligheten att låna in Fabian under den gångna säsongen, där vi fick lära känna både hockeyspelaren och människan Fabian. Vi känner att Fabian passar bra in i vår grupp och vårt sätt att spela. Det känns extra roligt att det är en hemmason som kommer tillbaka för att representera moderklubben. Det ligger helt i linje hur vi vill jobba, spelare som har en koppling till Troja sedan tidigare. I Fabian får vi en talangfull spelare vilket känns spännande då vi ska ta nästa steg mot hockeyallsvenskan”.

Fabian Hellström uttalar sig också till hemsidan:

”Känns oerhört kul att vara tillbaka i Troja efter 4 år i väg. Ska bli inspirerande och få ta på sig den rödvita tröjan igen framför vår grymma publik och givetvis utvecklande att vara med på resan tillbaka till Hockeyallsvenskan. Det känns att det är något bra på gång i klubben”.

Den som bestämt sig för att stanna ytterligare en säsong är alltså backklippan Calle Wäng, som har Söderätlje SK som moderklubb. Efter en säsong i SSK i HockeyAllsvenskan blev han andra året utlånad till Linden Hockey och Hammarby IF i Hockeyettan. Innan den 23-årige rightbacken hamnade i Troja gjorde han en säsong i Visby/Roma.

I Ljungbyklubben har det hunnit bli två säsonger och totalt 86 matcher där han producerat 13 poäng via fyra mål och nio assist.

Calle säger följande till klubbens hemsida:

” Jag har haft två väldigt utvecklande år i Troja, första året föll vi på målsnöret och senaste säsongen lämnade mig med en otrolig revanschlust. Jag trivs riktigt bra i föreningen, staden och atmosfären runt Troja. Det ska bli väldigt inspirerande att få ta på mig den rödvita tröjan ännu en säsong och få chansen att vara med på resan mot allsvenskan”.

Trojas sportchef och tränare Jens Gustafsson säger så här om kontraktsförlängningen:

”Calle har under sina två säsonger tagit steg hela tiden. Och var en starkt bidragande orsak till att vi hade en stark defensiv under våren och slutspelet. Att Calle vill fortsätta och vara med på vår resa känns väldigt bra! Med Calles påskrift har vi en bra stomme till kommande säsong då vi ska ta nästa steg mot hockeyallsvenskan”.